Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolt radnika

Ljubo Jurčić potpisao peticiju protiv likvidacije 3. maja

3. maj Rijeka
Goran Kovacic/PIXSELL
13.11.2012.
u 19:46

Radnici riječkog 3. maja revoltirani su ponašanjem države prema brodogradilištu i od svoje uprave i vlasnika traže odgovore na pitanja o budućnosti škvera

Radnici riječkog 3. maja revoltirani su ponašanjem države, svog većinskog vlasnika, prema brodogradilištu i od svoje uprave i vlasnika traže odgovore na pitanja o budućnosti škvera. Na skupu radnika koji je Radničko vijeće brodogradilišta zakazalo za srijedu 14. studenoga u 13 sati od njih očekuju konkretne informacije o poslovanju i (ne)ugovaranju novih poslova i o postupku privatizacije, o čemu informacije imaju samo iz medija.

– U pitanju je opstojnost brodogradilišta, sadašnje stanje dovodi u pitanje likvidnost i isplatu plaća, a o izjavama ministra gospodarstva Radimira Čačića o mogućem stečaju i likvidaciji očekujemo jasno očitovanje uprave – kazao je danas najavljujući radnički skup predsjednik Radničkog vijeća David Bregovac.

Ne smije se dopustiti uništenje 3. maja

Bregovac je kazao da se ne smije dopustiti da se 3.maj uništi dodajući da su trećemajci uvjereni da mogu raditi bez gubitaka ako država promijeni maćehinski odnos koji ima prema njima. Smatra da bi od Europske unije trebalo ishodovati prijelazno razdoblje i 3.maju osigurati nove poslove.

Sindikat metalaca u brodogradilištu odgodio je za četvrtak najavljeni prosvjedni skup svojih članova zbog, kako je kazao glavni sindikalni povjerenik Juraj Šoljić, objedinjavanja radničkih i sindikalnih zahtjeva prema Vladi, i pozvao sve svoje članove na sutrašnji skup koji je organiziralo Radničko vijeće.

Ljubo Jurčić potpisao peticiju

Radnicima 3. maja u borbi za opstanak brodogradilišta priključio se i PGS koji je organizirao potpisivanje peticije protiv likvidacije 3.maja. Peticiju, čije je potpisivanje počelo danas na Korzu, svojim je potpisima već prvog dana podržalo više od tisuću Riječana, a potpisao ju je i Ljubo Jurčić koji je, kažu u PGS-u, samo zbog toga došao u Rijeku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije