Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretni deda

Ljubo Jurčić: Deset dana uz unuka budio sam se svaka dva sata

Ljubo Jurčić
Foto: arhiva VL
1/3
VL
Autor
Jasmina Popović
06.02.2011.
u 10:30

Potpuno sam se uživio u tu priču. Dok je moja Tia bila trudna i ja sam se debljao. Sada kada je rodila počinjem mršavjeti. Išao sam joj u Bilbao pomoći oko bebe. Posve sam ušao u taj ritam. Dok spava, unuk mi je poput anđela

Pa običaj je da roditelji idu pomoći kada im kćer rodi. Tako sam i ja otišao pomoći Tiji u Bilbao. Nema tu ničeg čudnog. Bio sam tamo desetak dana, ali toliko sam se bavio bebom da sam postao pravi stručnjak za prepoznavanje potreba kod male djece. Evo sam se noćas konačno naspavao u komadu i odmah prisjetio kako mi je bilo normalno prethodnih dana buditi se svaka dva sata. Kad god bi se Tia i Chris tijekom noći ustajali zbog njegova plača ustajao bih i ja da im pomognem. Posve sam ušao u taj ritam. Bebe koje spavaju su slike anđela i tko bi im mogao zamjeriti za nesanicu koju nam nameću kada su tako mali i nježni- objašnjava svoje posve novo iskustvo novopečeni djed, ekonomist i političar Ljubo Jurčić, čiji se unuk Dominick Carmelo Warren 21. siječnja rodio u glavnom gradu španjolske pokrajine Baskije.

Hoće li biti Španjolac?

Tia je tijekom cijele trudnoće uključivala svog tatu u sve promjene i iščekivanja. Uoči nove godine je bila u Zagrebu kako bi bila s njim, a kada se približio termin poroda zaželjela je da on dođe k njima i da malog Dominicka prati od prvih dana.

- Uživio sam se u cijelu tu priču. Dok je Tia bila trudna i ja sam se debljao. Sada kada je rodila počinjem mršavjeti - smije se Jurčić. Unuku je iz Zagreba ponio robicu za bebe i posve stručno objašnjava kakve mu je ‘bodije’ kupio, a tamo je odmah išao nabaviti sterilizator za bočice i ljuljalicu koja izgleda kao mali disko za bebe: žaruljice svijetle i zabavljaju dijete, a kada se ruke odraslih umore ljuljalicu se može programirati da malo trese bebu i uljuljka je u san. - Ne znam ima li Dominick po rođenju pravo na španjolsko državljanstvo, ali znam da će njegovi roditelji za njega tražiti hrvatsko i američko - kaže Jurčić. Dominickov otac je, naime, Amerikanac Chris Warren, bivši košarkaš Cibone, koji još ove sezone odrađuje svoj ugovor u Bilbau. Tiju je upoznao u Zagrebu i nakon tri godine hodanja odlučili su se vjenčati te je Tia sa svojim suprugom krenula u Bilbao kamo ga je odveo posao.

Nisam stigao u Guggenheim

U jednom intervjuu uoči vjenčanja Tia, koja je voljela zabave i uživala u partijima te ju je i Jurčić znao zvati ‘džetsetericom’, priznala da ju je tamnoputi košarkaš jako brzo osvojio svojom dobrotom i poštenjem i da ga cijene svi koji ga poznaju, a Jurčić je na izbor svoje kćeri rekao da je ‘presretan, jer je Chris dobar i radišan muškarac koji će je zasigurno učiniti sretnom’. Svadba je proslavljena u svibnju prošle godine u Zagrebu, par se vratio u Baskiju, a mali Dominick je svom djedu omogućio da otkrije čari Bilbaa.

- Planiram ponovo tamo u travnju. Sada sam samo kratko imao priliku vidjeti grad, jer beba ne dopušta dulja izbivanja iz kuće, i oduševio me. Prošetao sam oko muzeja Guggenheim, ali nisam ga uspio posjetiti. Sve sam ostavio za sljedeći posjet. Tada će Dominick imati već par mjeseci i u nosiljci će moći s nama. Već sam napravio ture koje s njim planiram obići - kaže veselo Jurčić, oduševljen kao i mnogi prije njega urednim i čistim gradom punim parkova i muzeja. Nakon završetka ugovora s košarkaškim klubom mala obitelj Warren planira otići u Chrisov Teksas gdje su u Dallasu napravili kuću, ako se ne pojave neki novi planovi. No do tada će djed Ljubo natovaren poklonima još koji put otići u Bilbao.

Komentara 15

SP
sportclubb
10:42 06.02.2011.

dobitne oklade i visoke kvote, posjetite: http://sport-club-sportclub.blogspot.com/

PU
pumbica
10:52 06.02.2011.

E moj ljubo?Zar je i tebi nogu dao Milanović?Znaći da u SDP-u više nema pametnog ćovjeka.Ostale samer babe i glupani.Kao Jovanović,Linić i ostali nepismeni.Mislim neznaju latinicu što je u Hrvatskoj i tekako važno....

Avatar puky
puky
10:40 06.02.2011.

... svaka ti čast profesore Jurčiću ... pokreni taj pokret o kojem se govori i skupi sebi slične ljude ... to treba Hrvatskoj ... neću za vas glasovati već za moj HDZ no nije mi žao niti jednog glasa kojeg bi dobili ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije