Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Ljubitelji SF-a i Fantasy literature došli na svoje

Vedran Balen
02.06.2014.
u 14:21

Među predavačima su bili i Semir Osmanagić, koji je govorio o Bosanskoj dolini piramida i najčitaniji žanrovski srpski pisac Goran Skrobonja

Treća regionalna znanstveno-fantastična konvencija "Marsonikon" u Slavonskom Brodu ove je godine bila posvećena alternativnoj povijesti. Poklonici dobre SF literature, filma, predavanja i zabave i ovom su prilikom došli na svoje.

- Pokazali smo da alternativna povijest može biti grana fantastike, ali isto tako i predmet ozbiljnog znanstvenog istraživanja. Ako se držimo dostupnih podataka, mi možemo spekulirati o tome što bi bilo da je bilo – rekao je povjesničar Petar Bašić.

Među predavačima su bili i Semir Osmanagić, koji je govorio o Bosanskoj dolini piramida, najčitaniji žanrovski srpski pisac Goran Skrobonja, Marko Fančović te sve priznatiji brodski SF pisci Ivan Lutz i Ratko Martinović. Prihod od manifestacije ide u korist poplavljenih krajeva.

>> 'Da je Hitler pobijedio, svijet bi bio tehnološki napredniji, a NDH bi preživjela'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije