Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ljubičićeve poslovne partnere Bandić učinio bogatijima za 2,264 mil. kuna

Slobodan Ljubičić
Marko Lukunić / VLM
20.10.2009.
u 00:11

Gradonačelnik Bandić nakon dogovora sa župom sv. Barbare za isti se iznos dogovara i o otkupu zemljišta od tvrtke Tamburin.

Gradonačelnik Milan Bandić dogovorio se za posao kojim će partneri Slobodana Ljubičića, Bandićeva prijatelja i bivšeg predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga, postati bogatiji za 2,264 milijuna kuna.

Pokušala zamesti tragove

Toliko će tvrtki Tamburin Grad dati za otkup zemljišta u Vrapču površine 2126 četvornih metara, odnosno 1065 kuna za kvadrat. Zemljište Gradu treba zbog planiranog proširenja groblja Gornje Vrapče.

Rekonstrukcija veze između tvrtke Tamburin i Slobodana Ljubičića pokazuje sljedeće: direktor Tamburina je 26-godišnji Darko Briševac koji je skupa s Ivanom Bitangom šef tvrtke Gustirna koju je pak osnovao Alen Krmpot, sin Ljubičićeve supruge Ines Krmpot.

Zanimljivo, upravo je Ines Krmpot spomenuto zemljište prodala tvrtki Tamburin. Zašto se S. Krmpot nije sama dogovorila o poslu s Gradom i je li to zemljište prodala Briševcu kako bi pokušala zamutiti vezu između sebe, zemljišta, supruga i Milana Bandića, upitali smo jučer Slobodana Ljubičića.

- To su gluposti. Moja je supruga doista to zemljište prodala prije godinu dana i u tome nema ničeg spornog. A što se posla između tvrtke Tamburin i Grada tiče, reći ću tek da to nije moj posao, a da tuđe ne komentiram - rekao je Ljubičić.

U spomenutom poslu zanimljivo je i kako se formirala otkupna cijena. Priča počinje 30. srpnja 2002. godine kada Grad Nadbiskupiji zagrebačkoj prodaje zemljište u Vrapču za 2,131 milijun kuna.

Kako ona nikada nije Gradu platila taj iznos, glavnica i kamate su 30. rujna ove godine iznosile 4,332 milijuna kuna.

Dug je prebijen tako što se Grad sa župom sv. Barbare dogovorio da će u zamjenu dobiti njezino zemljište na terenu kojim će se širiti groblje u Gornjem Vrapču. Tako je formirana cijena od 1065 kuna za četvorni metar.

Kamatama "bildali" cijenu

Gradonačelnik Bandić nakon dogovora sa župom sv. Barbare za isti se iznos dogovara i o otkupu zemljišta od tvrtke Tamburin.

Bandić tvrdi da je na toj otkupnoj cijeni inzistirala spomenuta tvrtka, no ipak ostaje sumnja je li Grad mogao proći jeftinije jer je očito da je cijena “nabildana” na kamatama Crkvi.

Ključne riječi

Komentara 20

ZI
Ziggy313
07:40 20.10.2009.

I taj kojemu je prezime ujedno i zanimanje bi nam trebao biti predsjednik? Stvarno ćemo otići u k...!

JM
Juraj_MALI
08:35 20.10.2009.

Tako vam to SDP radi, BANDO LOPOVSKA.

PR
Protivcenzure
02:53 20.10.2009.

svi su oni KUMOVI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije