Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četiri nove marke

Ljubičasta flabelina i promjenjiva sumporača oduševit će i one koji nisu filatelisti!

poštanska marka
Foto: Hrvatske pošte
1/4
07.04.2014.
u 15:58

Marke s prizorima ljubičaste flabeline, kožaštog perjaničara, vladike arbanaške i promjenjive sumporače hrvatska pošta pustit će u optjecaj 9. travnja

Vodeći se krilaticom popularne teorije koja kaže kako bolje poznajemo svemir nego dubine svjetskih mora, Hrvatske pošte odlučile su predstaviti stanovnike dubina Jadrana na četiri nove poštanske marke s motivima hrvatskog primorja. Marke s prizorima ljubičaste flabeline, kožaštog perjaničara, vladike arbanaške i promjenjive sumporače hrvatska pošta pustit će u optjecaj 9. travnja.

Autor fotografija na markama je fotograf iz Siska Dalibor Andres, a autorica maraka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba. 

Ove redovite poštanske marke Hrvatska pošta izradila je imajući na umu turističku sezonu. Osim morskih motiva, nominalna vrijednost maraka (5,80 kn) odgovara cijeni prioritetnog slanja razglednice u inozemstvo. Na arčiću se uz četiri marke nalaze i četiri naljepnice Prioritetno/Zrakoplovom, koje korisnici mogu nalijepiti na svoje razglednice, a Hrvatska pošta će se pobrinuti da njihove uspomene i pozdravi brzo i sigurno stignu do obitelji i prijatelja diljem svijeta.

>>Ližu se s užitkom: Belgija izdala čokoladne poštanske marke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije