Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ljubić: Barišić laže, Sanader mi nije dao novac iz crnih fondova

M. Barišić kazao je USKOK-u da je Ljubiću morao predati 1,2 mil. kuna prema nalogu I. Sanadera
25. travnja 2012. u 12:10 18 komentara 8 prikaza
božo ljubić
Foto: Zoran Grizelj/Večernji list
Pogledajte galeriju 1/3

Mladen Barišić svojim je iskazom USKOK-u, a koji je u ponedjeljak pročitan na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju za Fimi mediju, Ivu Sanadera "usosio" i u susjednoj BiH, a na meti istražitelja našao se i čelnik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) prikuplja podatke o navodima da je Ljubić od bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera uzeo 1,2 milijuna kuna, doznaje Dnevni avaz.

Barišić se, naime, prisjetio  jedne zgode i susreta ili ručka u Makarskoj na kojem je uz Sanadera bio i Božo Ljubić, šef HDZ-a 1990. iz BiH. Kazao je USKOK-u da mu je Sanader rekao da nabavi 1,2 milijuna kuna za Ljubića, kojeg je odlučio podržati nakon raskola u HDZ-u BiH. Sanader mu je na ručku naložio da zajedno s Ljubićem ode u susjednu prostoriju i preda mu novac koji je imao kod sebe.

Ljubić je pak, već ranije demantirao da je uzeo novac iz crne blagajne, prenosi Dnevni list. Baršićeve je navode nazivao odvratnim lažima.

- Ne samo da mi Barišić nije dao novac, nego se ne sjećam da sam ikada Barišića sreo, a posebno ne u četiri oka. Ako sam ga i sreo, to je moglo biti samo u jako širokom društvu gdje nisam s njim ni komunicirao, naveo  Ljubić te dodao  da nikada ni od HDZ-a RH nije primio novac.

Trenutačno se prikupljaju podaci pa slijedi obrada i eventualno produbljivanje saznanja, kazala je za Avaz Željka Kujundžija, glasnogovornica SIPA-e. U slučaju da podaci ukažu na postojanje osnove sumnje o počinjenom krivičnom djelu, SIPA će o tome izvijestiti tužiteljstvo BiH.

 

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • -obrisani-:

    Kakav je interes Barišića da laže?

  • Maniac:

    Evo Rvati opet u akciji, pretpostavljam sa jednom rukom na srcu, a drugom ...

  • -obrisani-:

    bariša dobro sarađuje sa uskok-om, valjda sa iskazima dobivenim po novom zakonu o KP....