Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udarila je vrata tovarnog vozila

Ljiljana Saucha: U bolnicu su mi došli dati alkotest, a ja sam bila pješak i poštivala znakove!

02.10.2014.
u 12:45

Sauchu su udarila vrata na tovarnom sanduku vozila dok je čekala na semaforu u Vlaškoj ulici

Ljiljana Saucha (58), urednica i voditeljica u Informativnom programu HRT-a, teško je ozlijeđena nakon što su je udarila vrata na tovarnom sanduku vozila dok je čekala na semaforu na raskrižju Vlaške i Vončinine ulice u srijedu u 11.30 sati u Zagrebu.

Teretni automobil koji je vozio Josip C. (30) uključivao se u promet na raskrižju Vlaške i Vončinine ulice, i kada je s nogostupa sišao na kolnik, vrata sanduka otvorila su se i udarila Ljiljanu S. Zbog udarca je pala na tlo i ozlijedila se, a pomoć joj je pružena u KBC-u Zagreb.

Kako se dogodilo da je usred Zagreba kao pješak nastradala, završila u bolnici i s gipsom na ruci, danas nam je, unatoč bolovima i ležanju u mraku, ispričala sama Ljiljana Saucha.

– Idući u grad stajala sam na križanju Vlaške i Vončinine ulice čekajući da se na semaforu upali zeleno svjetlo za pješake. Odmah pokraj semafora, na nogostupu, bio je parkiran kamion koji je u jednom trenutku s nogostupa krenuo u Vlašku. Gledala sam u semafor i samo sam u jednom trenutku osjetila jak udarac u leđa koji me je srušio. Nad mene se odmah nadvilo dvoje ljude pitajući me jesam li živa, i nakon toga više se ničega ne sjećam. K sebi sam opet došla tek u bolnici kamo me dovezla Hitna pomoć, a gdje je potom stigla i policija dajući mi onaj aparat za puhanje kojim se provjerava imam li alkohola u krvi. Nakon pet-šest sati puštena sam kući s gipsom na ruci jer mi je kost na lijevoj ruci pukla na dva mjesta, a kako sam imala i potres mozga, tako mi je nakon dolaska kući bilo jako loše – sažela je događaje Ljiljana Saucha, jedna od urednica i novinarki HTV-ovih Vijesti iz kulture kojoj je kao uspomena ostala i poderana jakna.

Naime, prema njezinu tumačenju, velika vrata na zadnjem dijelu kamiona očito nisu bila dobro zatvorena pa, kada je kamion kotačima silazio s nogostupa, od nagle trešnje vrata su se otvorila i snažno je udarila s leđa, pri čemu joj je kvaka od vrata razderala jaknu.

– Zamislite, taj kamion bio je parkiran na nogostupu, na mjestu na kojem, prema mome mišljenju, nije smio stajati. I dogodilo se to što se dogodilo. No, na kraju policija dolazi u bolnicu i mene, koja sam bila pješak i koja sam poštujući prometne znakove čekala da mi se upali zeleno svjetlo, testira na alkohol dajući da pušem i tako provjeravajući jesam li pila. To je bilo baš ponižavajuće. Policajci su mi na kraju rekli da nemam alkohola u krvi – dodala je Saucha kojoj je policija rekla i ime vozača kamiona.

On je dosad nije nazvao, pitao kako je niti se ispričao. 

Na pitanje kako se osjeća, kolegica s HTV-a nam reče:

– Ležim u mraku. Teško se krećem jer me tijelo boli od udarca pa se kljukam tabletama protiv bolova. Ruka je u gipsu. Sad čekam da prođe deset dana kada slijedi kontrola. Eto, može se reći da sam i dobro prošla, jer da me ta ručka kamiona puknula u glavu, ne znam bismo li sada razgovarale.

>>Ljiljana Saucha – s vrućih vijesti na Kanare


 

Komentara 41

Avatar Hulk001
Hulk001
11:53 02.10.2014.

Želim gospođi brz oporavak.

BR
Bravar
15:44 02.10.2014.

To su Osiguranja koja tako od Zrtve naprave Krivca i ne mora se platiti osteta

DU
Deleted user
16:44 02.10.2014.

Da je osoba imala 0,6 promila vjerovatno bi bila kriva za sve. Koja smo mi jadna zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije