Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA

Ipak referendum najesen: SDP traži volontere, Grbin naručio istraživanje, pobačaj mora u Ustav

02.07.2022.
u 17:00

-Dogodilo se ono što je bilo očekivano, a to je da su svi postali svjesni da mi kroz saborsku proceduru nikada nećemo doći do 101 ruke koliko je potrebno da bi u Ustav ušlo pravo žene na izbor. A obzirom da smo svjesni da to vjerojatno nema nikakve šanse proći u sklopu aktualnih dogovora oko promjene Ustava u Saboru krenulo se paralelno i s ozbiljnim pripremama referenduma što znači da bi se s prikupljanjem potpisa trebalo krenuti najkasnije početkom listopada-kaže lider jedne od stranaka od centra na lijevo koja sudjeluje u ovoj inicijativi.

Ključne riječi

Komentara 68

OC
October
17:11 02.07.2022.

Ne postoji pravo na pobacaj. Ne postoje nikakva zenska prava već ljudska prava.

KI
kiselovrhnje
17:07 02.07.2022.

Cista diskriminacija oceva. Zene ne zacnu po duhu svetome. Onda bi po istoj logici svaki otac trebao imati pravo da uskrati placanje alimentacije za dijete koje on nije htio a majka je svejedno rodila. Ako za dijete trebaju dvije osobe, ne moze jedna osoba imati apsolutnu moc nad cijelom situacijom. Pa da vidimo bi li se "borcima za ravnopravnost" svidio takav zakon.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:08 02.07.2022.

A kako to da nitko ne spominje prava drugog roditelja, muskarca? Njegovo misljenje, zelje i osjecaji potpuno su nebitni? To sto ona ubija ne samo svoje nego i njegovo dijete ne igra nikakvu ulogu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?