Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ljevica optužuje Berlusconija za instrumentalizaciju slučaja Eluana

08.02.2009.
u 15:13

Oporbena ljevica optužuje šefa talijanske vlade Silvija Berlusconija da slučaj Eluane, mlade žene koja se već 17 godina nalazi u komi i čija obitelj zagovara pravo na smrt, koristi kako bi ojačao svoju vlast.

Berlusconi je u otvorenom sukobu s predsjednikom Giorgiom Napolitanom koji je u petak odbio potpisati prijedlog zakona kojim se zabranjuje prestanak hranjenja osoba u vegetativnom stanju, a zbog te je odbijenice Berlusconi zaprijetio promjenom ustava.

"Berlusconi potvrđuje da ne zna što predstavlja demokraciju. Misli da Italijom može vladati kao svojom tvrtkom", kazao je Felice Belisario, šef senatora stranke IDV.

Predstavnik ljevice i potpredsjednik Zastupničkog doma Pierluigi Castagnetti je ocijenio da "želja za promjenom ustava pokazuje da je prava namjera šefa vlade iskoristiti ovaj dramatični slučaj Eluane Englaro (37) kako bi se poljuljala institucionalna ravnoteža".

Prema anketama javnog mišljenja, 47 posto Talijana misli da Eluanu Englaro liječnici trebaju nastaviti hraniti, isti postotak misli suprotno a šest posto nema određeno mišljenje.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije