Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNOST PODIJELJENA
Povratak na članak

Njemački radnici mogli bi minimalno zarađivati 10,45 eura na sat

SPD i Zeleni obećali su povećanje na 12 eura, ali to bi značilo zaobilaženje mišljenja neovisnog tijela

Komentari 6

Avatar Oneill
Oneill
09:39 26.10.2021.

U Europi po minimalcu Njemci su zadnji na rang listi mislim na zapadu.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
10:15 26.10.2021.

Jako lose posebno za one koji nisu familijarni tj samci..Drzava reze sa tih 9,5 Eura bruto imas sest eura neto..I sa cetrnest eura bruto .To je na 160 radni sati mjesecno bruto je oko 2250 eura.Ili neto oko 1700 euraeura neto....I sve zavisi koja ste klasa tri najbolja a petica najgora..Na peticu uzimaju pola bruto place. Inace neki srednji stan stoji najmanje sedamsto dobosamsto oera. Moras racunat skoro pola place ode na stan platit..Tako je bilo dok sam bio tamo..Sad je poskupija plin struja rezije..Doce vrjeme u Europi radit ces i odvajat za struju i plin cetvrtinu place..U Francuskoj vec zasivaju prozore s daskom da zadrze stan malo toplijim guraju deke ispod vrata...A zima tek dolazi..Ovdje u Moskvi stan grije se 24 sata Takode i hodnik u ulazu zgrada zamislite zgradu od 150 metara hodnik se grije..Kad bi se tamo tako grijalo dao bi pola place za grijanje.Ovdje prosjecni stan od 75 kvadrata kosta grijanje sa strujom oko 45 eura....Jos je dobro u Njemackoj potpisali sa Rusima i imaju Sjeverni tok plinovod..pkacat ce 300dolara po tisuc kubnom metru.A ovi sto su htjeli bit neovisni o ruskom plinu sad ce placat do tisucu i pol yisucu kub metar gace na stap ..

VL
Ivan_Žižak
13:14 26.10.2021.

Vi koji kritizirate njem. plaće morate znati da su to plaće za redoviti uspon domaćeg radnika. Od kojih se počinje. Pa ne može tebi njemački minimalac pomoći da se iščupaš momentalno kad se doseliš s dva kufera i nešto malo novca u džepu. Ako su stanovi skupi - jeftini su krediti. Uzmi stan i uživaj. Pa ga otplati i iznajmi. U jednoj emisiji o strancima u Hr (zašto ih nema više??) jedan dečko je primijetio: "Ma ok ste, ali neprestano se žalite i stalno vam nešto smeta. A zidovi u zg su tako ružno pošarani." (I zapišani. A to nikome ne smeta i, i, i.. Uživajte građani..)

VL
MM
Marljivi mrav
09:55 26.10.2021.

Evo ja u Nemčiji i pravi raj na zemlji. Blagostanje samo takvo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.