Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ljekarnička komora: Odluka o šestomjesečnoj valjanosti recepata donesena ishitreno

29.01.2009.
u 16:21

ZAGREB - U povodu odluke prema kojoj će recepti za lijekove za kronične bolesti vrijediti šest mjeseci, Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) ocijenila je kako se propisi ne mogu donositi ishitreno, bez razrade njihove primjene i bez dogovora sa strukom koja ih treba provoditi, navodi se u današnjem priopćenju komore.

Odluku je prošloga tjedna donijelo Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Liječnik primarne zdravstvene zaštite bi, prema toj odluci, na jedan recept propisao količinu lijeka potrebnu za šest mjeseci liječenja, a pacijent bi izabrao u kojoj ljekarni će taj lijek podizati slijedećih mjeseci. Ljekarne bi pak svaki mjesec izdavale lijek, dopisivale izdavanje lijeka na poleđini recepta i čuvale recepte šest mjeseci.

HLJK upozorava kako su ljekarnici već suočeni s poteškoćama u provedbi zdravstvene reforme budući da im je naplata participacije od 1. siječnja prouzročila mnoge operativne probleme u poslovanju, kao i nezadovoljstvo pacijenata.

U HLJK očekuju da će imati priliku probleme u provedbi novih propisa riješiti s predstavnicima HZZO-a i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije