Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjersko uvjerenje

Ljekarnica odbila izdati kontracepciju zbog vjere?

Ljekarna u Dugom Ratu (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
06.02.2013.
u 10:27

Vlasnica ljekarne Ana Dukić jednoga mi je dana kazala da se prodaja kontracepcijskog sredstva protivi njezinim vjerskim uvjerenjima, bez obzira na to što imam liječnički recept, rekla je 39-godišnja Dugoraćanka.

Vlasnica ljekarne u Dugom Ratu odbila je 39-godišnjakinji izdati kontracepcijske pilule na recept jer se to kosi – s njenim vjerskim uvjerenjima!

– Vlasnica ljekarne Ana Dukić jednoga mi je dana kazala da se prodaja kontracepcijskoga sredstva protivi njezinim vjerskim uvjerenjima, bez obzira na to što imam liječnički recept. Nije pomoglo ni što sam isto sredstvo godinama bez problema uzimala u njezinoj ljekarni – rekla je 39-godišnjakinja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon razgovora s vjerski osviještenom ljekarnicom, žena se raspitala o svojim pravima.

– Prvo sam se javila ginekologu, koji je rekao da mi ljekarnica mora dati ono što je na receptu. Potom sam se raspitivala kod udruga za zaštitu potrošača, tražila po internetu i nigdje nisam našla da ljekarnici imaju pravo na prigovor savjesti. Imaju ga ginekolozi ako ne žele obaviti pobačaj, ali svejedno moraju osigurati pravo pacijentici da joj bude pružena usluga – objasnila je Dugoraćanka.

>>Muškarci zbog kontracepcije postaju gay, a ribe transseksualci

>>Pilula za jutro poslije stiže dostavom na kućni prag

 

 

 

 

Komentara 28

IO
Iohannes
11:16 06.02.2013.

Svaka čast ljekarnici - lijekovi trebaju čuvati i promicati život a ne SMRT! I zašto bi žena ako je studirala da život unaprijeđuje sada prodavala ono što ubija? Stvari treba nazvati njihovim imenom.

AN
ankicascreiber
11:26 06.02.2013.

crkva godisnje dobije cca 300 000 milijuna kuna iz drzavnog proracuna, sto je otprilike jednako proracunu instituta ruder boskovic. sada znate gdje ti novci idu, na indoktrinaciju ovakvih farmaceutkinja na selima, i na pozive nekim babama iz amerike koje imajuu doktorat iz komunikacija a prave se pametne o spolnom odgoju.

OB
-obrisani-
13:24 06.02.2013.

Pridružujem se onima koji su ovdje već pokupili minuse pohvaljujući magistricu u ljekarnici. Sa radošću primiti ću tu žalosnu istinu. Sve pohvale magistra i ako ste pacijentici prisnažili razloge zašto joj odbija dati pilulu koja ubija uz "prigovor savjesti" tim više pohvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije