Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpski ministar

Ljaljić: Saborska Deklaracija o Šešelju za unutarnjopolitičke potrebe

Šešelj
Reuters/PIXSELL
27.11.2014.
u 09:06

Na sve to 90 posto Šešeljevih govora se odnosi na kritike članova Vlade Srbije, tako da ne znam od čega bi se trebali ograditi, smatra Rasim Ljajić

- Ta Deklaracija je donesena isključivo za potrebe unutarnje politike i predizborne kampanje za predsjedničke izbore, ali i parlamentarne koji im predstoje sljedeće godine. To što se njihove stranke utrkuju tko je veći zaštitnik nacionalnih interesa bilo bi legitimno, da se ne čini preko naših leđa! Mi nemamo nikakve veze s puštanjem Šešelja i za sve na tu temu trebaju se obratiti Tribunalu. Šešelja u Srbiji nitko od dužnosnika nije dočekao, kao što su u Hrvatskoj dočekivali generale - kaže Rasim Ljajić, ministar u srpskoj vladi, podsjećajući kako je nedavno i Dario Kordić osuđen na 27 godina dočekan u zračnoj luci u Hrvatskoj "uz ovacije i nazočnost crkvenih velikodostojnika".

To je bio njegov komentar, prvi nekog od srpskih dužnosnika, o usvojenoj deklaraciji o Šešelju u hrvatskom Saboru. Mediji u Srbiji podsjećaju kako će na zahtjev hrvatskih zastupnika, sutra na sjednici EP u Strasbourgu raspravljati o rezoluciji o Šešelju u kojoj će se oštro osuditi njegov govor mržnje i pozvati vlasti Srbije da se od njih ograde.

- Na sve to 90 posto Šešeljevih govora se odnosi na kritike članova Vlade Srbije, tako da ne znam od čega bi se trebali ograditi, kada nemamo nikakve veze s tom strankom. U Srbiji u parlamentu nemamo nijednu jedinu stranku koja se protivi putu Srbije prema punopravnom članstvu u EU - kaže Ljajić.

>>Uz kritike zbog Šešelja, Vlada Srbije dobiva i poneku pohvalu EP-a?

>>Mediji u Srbiji prenose vijest o saborskoj deklaraciji o Šešelju, ali bez komentara


 

Komentara 8

RO
rosa
09:56 27.11.2014.

U Beogradu, na javnom mjestu pred više tisuća okupljenih četnika, Šešelj između ostalog zagovara veliku Srbiju, a ministar u Vladi Srbije ne zna od čega se treba ograditi. Kada to ne vidi ministar musliman Rasim Ljajić, što će tek reći Šešeljev potrčko Vučić ili četnički vojvoda Nikolić

MA
makotako
15:55 27.11.2014.

znate o 2 covjeka u srbiji ja ne mogu komentirato drugacije no ovako: 1. emil kursturica je covjek koji je promjenio i vjeru, i identitet,i mentalitet .to znaci da je on srbin (po njemu govoreci,kako to on kaze) on vjerujeje sve ono sto vjeruje na primjer karadzic,milosevic itd...2 . a drugi covjek zvan rasim ljajic,on iskriscava svoj "identitet" da bi druge zavarao time i dobijao u karijeristick i materijalisticku profitabilnost od srba i rusa,on je bosnjak kada treba glasati za srbijansku politiku koja ne zeli priznati genocid i agresiju na susjede, on ne ide posjecivati ta mjesta na kojima je pocinjena ta agresija i genocid,jer zna da bi time mogao da smanji svoju karijeristicku i m,aterijalisticku profitabilnost a i sebe izlozijo opasnosti da bude i javno na tom mjestu napadnut ili prozivan kao izdajnik naroda kojim se on "identifikuje"..od ova 2 covjeka koji su stetili i drugima nekim izjavama lepa brena se pokazala malo umjerenom, ona kazu promjenila ime, vjeru ali ne svoj osobni narodni identitet,ali i ona zbog nekih razloga koje mozemo sumnjati ne smije govoriti o agresiji itd,jer bi bila ugrozena ne od bosnnjaka,nego od sredine u kojoj sada zivi..

Avatar zagondzija
zagondzija
23:09 27.11.2014.

E moja braco hrvatici.Idu izbori i politicari su vam ubacili kost da se glozite oko nje.A to sto vam je gospodarstvo u kolapsu i budzet drzave prazan,koga briga.Bice gori scenario od Grckog.Vazno je da se pucanstvo ima sa cim zanimati i svadjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije