Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne jenjava srdžba
Povratak na članak

Ljajić: Srbija je suštinski okončala suradnju s Haagom

Predsjednik Nacionalnog sajeta za suradnju s Haaškim tribunalo, Rasim Ljajić rekao je za beogradske Večernje novosti kako je "nakon skandaloznog oslobađanja Gotovine i Markača" Haaški tribunal "ogolio svoje nepravedno lice".

Komentari 20

OB
-obrisani-
13:41 24.11.2012.

Srbi morate jos Kadijevica izrucit ili nema u EU..hehehehehehe pusa Putin

VL
OB
-obrisani-
13:43 24.11.2012.

tribine, i bla bla tehnicki samo velike pomoci je bilo sa strane srbije....rastuzice te E,uniju....to nece oni preboljeti

VL
OB
-obrisani-
13:50 24.11.2012.

evo ko da vidim kako ovi iz EU placu, merkel se strasno rastuzila, englezi, evo vidim kako stoje pred vratima ministra ljujica i traze da ih primi da naprave ako je moguce jednu tribinu

VL
OB
-obrisani-
14:00 24.11.2012.

Ljajic umislja da je srbija neka ekonomska ili velesila sutra ako bi eu htjela ,srbiji bi bilo vracen vizni rezim, prestalei i mnogi pomocno financijski programi, i sam novac koje daju zapadne zemlje srbiji kao pomoc samo to,bez iceg drugog preduzimanja, bi srbiju doveo do bankrotstva. EU nikada nije molila srbiju za ovo sto govori ovaj Ljajic, nego ona to ZAHTJEVA.a ako to ne urade ,zna se sta se onda time podrazumeva..prekid svega sto znaci priblizavanje clanstvu u EU

VL
OB
-obrisani-
14:05 24.11.2012.

na dobrom ste putu ljajicu, samo tako nastavite ;-)

VL
OB
-obrisani-
14:09 24.11.2012.

Zaboli nas ona stvar za Srbijom i njenom suradnjom, i njihovom istinom. Što bi ona dala da je imala generala kao što je Ante da ga vole da ga pamte......

VL
ZO
zo311052
17:08 24.11.2012.

Alkana, Pročitajte ,malo, povjest pa ćete saznati kako je stvorena Država Srba -Hrvata i Slovenaca. Možete to ,ukratko, saznati i preko interneta. Da je posle izgubljenog I Sv.rata ,na razvalinama Austro-Ugarske, stvorena kvazi država Slovenaca-Hrvata i Srba, pod rukovodstvom Korošeca,Trumbićabića i Pribićevića. Da su stalne atake na tu ,nazovite, državu vršili Italija,Austrija i Mađarska. Jedino je bila priznata od strane Kraljevine Srbije. Na zamolbu rukovodstva ,Srpski Kralj prihvata prisajedinjenj te "države" ,srpska vojska zaposeda granice i stvara se Kraljevina Srba-Hrvata i Slovenca uprkos protivljenju srpskog vojnog vrha a zbog iskustava iz rata. Čak Kralj odbija da se ,na bazi Londonskog sporazuma ,prvo, zaposednu granice dobijene tim sporazumom a onda pristupi ujedinjenju.

VL
ZO
zo311052
16:59 24.11.2012.

Kako ne shvatate. I Rasim LJajić je ,poreklom,Srbin. Doduše pokršten,poput Meše Selimovića, Skendera Kulenovića ,te Emira Kusturice, itd.itd. Isto tako kako su pokršteni ZoranMilanović,Aleksandar Stanković, Kotromanić, pa razni Miloševići ,Jovanovići ,Petrovići, sve "čisti Hrvati". Kako se tumači veliki broj prezimena i imena srpskih u Hrvatskoj ,te srpskih prezimena sa muslimanskim imenima u BiH. To je ,sve, lepo opisao Ivo Andrić, takođe, pokršten Srbin, poput Ruđera Boškovića,Marina Držića itd.itd. Sve to lepo stoji u arhivima Dubrovnika,Vatikana ,Rusije ,Splita Zadra itd.itd.

VL
OB
-obrisani-
08:19 25.11.2012.

Zo, želiš li reći da se Srbija nije smjela odvojiti od Otomanskog carstva? Da li su se Litva, Latvija, Estonija, Ukrajina, Gruzija... smjele odvojiti od Sovjetskog Saveza? Ako su smjele, zašto se Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Kosovo ne bi smjele odvojiti od Jugoslavije? Od kud pravo samoj Srbiji da brani preostalih 5 republika i pokrajini da se odcijepe od Jugoslavije? Misliš li da su svi ostali narodi zajedno manje važni od Srbije?

VL
OB
-obrisani-
13:46 24.11.2012.

imali li jednog postenogsrbina da kaze tom narodu u srbiji ili EU necemo vise tehnicki a ovo drugo nije potrebno E uniji pa nisu oni od juce, cuj necemo tribine ja se slatko nasmejem kad se srbija duri EU ;-)

VL
VI
vienna1110
13:47 24.11.2012.

a koga ovo zanima

VL
OB
-obrisani-
13:54 24.11.2012.

Ludog čovjeka. Ako Srbi naljute Haag još će ih Haag počet proganjati i za zločine koje su činili po Hrvatskoj, BiH i Kosovu, a za koje još nisu optuženi. A trebala bi se započeti istraga protiv predsjednika Srbije Nikolića zaza zočine i ubijanja po Hrvatskoj, a za koje ga optužuje jedan Srbin (zaboravio sam mu ime).

VL
Avatar My Style
My Style
15:02 24.11.2012.

Tbilisi 5-6000. Ali to je izmisljeno kao sredstvo pritiska na Srbiju. Nece da im prodje !!

VL
Avatar madcap
madcap
18:35 24.11.2012.

Smiješnog li lika. Okončali suradnju s Haagom tako da neće biti više konferencija, okruglih stolova, tribina, itd, odnosno izgovora za pojist, popit, i zabavit se. Ali će dokumentaciju i dalje dostavljati. Pa ništa drugo i ne trebate raditi.

VL
ZO
zo311052
18:48 24.11.2012.

smiljan vuk, Ružne reči idu ,valjda , u nedostatku argumenata. Malopre sam preporučio pročitati neke knjige koje su pisane mnogo pre poslednjih događaja a tiču se ovih naroda . Ako ništa drugo, konsultujte internet.To je bar lako. S poštovanjem.

VL
Avatar My Style
My Style
18:49 24.11.2012.

Milanese Za to je kasno...saradnja je okoncana odlukom Teodora Merona !!

VL
OB
-obrisani-
08:22 25.11.2012.

Zo, koliko je JNA bila hrvatska vojska najbolje govore slijedeće činjenice: uoči rata zapovjednik Sjeverozapadnog bojišta postaje general Života Avramović, Srbin s juga Srbije. Načelnik štaba postaje general Dobrašin Praščević iz Crne Gore, zamjenik zapovjednika vojišta poznati je Andrija Rašeta, a zapovjednici korpusa postaju Vladimir Trifunović, Dušan Uzelac, Mićo Delić, Milan Popović, Marijan Čad …Špiro Niković … Dakle, samo jedan Slovenac (Čad), ni jedan Hrvat i ni jedan – osim Rašete, koji je podrijetlom iz Like – rođen na teritoriju Hrvatske ili Slovenije.

VL
OB
-obrisani-
08:23 25.11.2012.

Međutim, manje je poznato da je Srbija također proglasila nezavisnost svojim Ustavom od 28. rujna 1990, dakle godinu dana prije proglašenja nezavisnosti Hrvatske i Slovenije. Po članku 72. tog Ustava “Republika Srbija uređuje i obezbeđuje: suverenost, nezavisnost i teritorijalnu celokupnost Republike Srbije i njen međunarodni položaj i odnose s drugim državama i međunarodnim organizacijama…(te) odbranu i bezbednost Republike Srbije.” Po članku 83., “oružanim snagama u miru i u ratu rukovodi Predsednik Republike Srbije.” Stoga zaključuje Popović, “međunarodni karakter sukoba proizlazi već iz činjenice postojanja suverene i nezavisne Srbije i to od samog početka sukoba.”

VL
OB
-obrisani-
08:24 25.11.2012.

Style, tvrdnju da je rat bio građanski - jer RH nije bila međunarodno priznata država u momentu izbijanja rata – vrlo uvjerljivo pobija Srbin Srđa Popović: “priznanjem od drugih subjekata međunarodnog prava ne uspostavlja se državnost, već se prihvaća jedna VEĆ POSTOJEĆA pravna činjenica (na to upućuje i sama riječ ‘priznanje’) koje priznaju PRETHODI. To priznanje djeluje, dakle, ex tunc, odnosno unazad od dana nastanka države”. Dakle, RH je bila nezavisna država u trenutku kada je napadnuta, jer je svoju nezavisnost proglasila prije izbijanja rata.

VL
OB
-obrisani-
08:27 25.11.2012.

Je li Hrvatska bila žrtva agresije? Evo što o tome kaže Veljko Kadijević, zapovijednik JNA: "Ideja manevra sadržala je slijedeće osnovne elemente: - potpuno blokirati Hrvatsku iz vazduha i sa mora; - … U tom cilju ispresecati Hrvatsku na pravcimaa Gradiška – Virovitica; Bihać – Karlovac – Zagreb; Knin - Zadar; Mostar – Split. Najjačom grupacijom oklopno-mehanizovanih snaga osloboditi Istočnu Slavoniju, a zatim brzo nastaviti dejstvo na zapad, spojiti se sa snagama u Zapadnoj Slavoniji i produžiti ka Zagrebu i Varaždinu, odnosno ka granici Slovenije. Istovremeno jakim snagama, iz rejona Herceg Novi – Trebinje, blokirati Dubrovnik sa kopna i izbiti u područje Neretve i na taj način sadejstvovati snagama koje nastupaju na pravcu Mostar – Split." Ako ovo nije agresija, kako vi Srbi to nazivate: trka na prstenac?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.