Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masovna ubojstva
Povratak na članak

Litva - odgovornost za zločine iz prošlosti

Poglavlje litavske prošlosti koje je više od 70 godina bilo sustavno gurano pod tepih

Komentari 16

IV
Ivke15
10:36 29.02.2016.

Ovde vidim neki komentarima podrzavaju najvece zlo 20' og vijeka. Znak da zlo jos zivi i da ga treba u razvoju satrati, da se nebi oformilo.

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:37 29.02.2016.

SS Litvanci se osjecaju ponovno "kod kuce" ulaskom u IV Reich zvan EU. Zasto im sada netko "kvari" dobro raspolozenje podsjecajuci ih na razdoblje iz proslosti koje su namjerno izbrisali.

VL
DU
Deleted user
22:43 29.02.2016.

ooooops I did it again, nestao mi je komentar..ahahaha

VL
NE
Nepokolebljiv
09:43 29.02.2016.

Tko je ta "knjizevnica"? Za koga "radi"? Tko su zrtve? Da li su jednako vrijedne nevine litvanske zrtve kada su ih okupirali sovjeti po dogovoru s njemackim nacistima? Nepotpuna istina se ne razlikuje puno od potpune lazi!

VL
DE
defcon
13:45 29.02.2016.

Odlicno, ajmo se mi Hrvati i gradjani RH suocit s vlastiom prosloscu takodjer. Buduci da su recimo Ante Vrban, Ljubo Milos i slicni zavrsili na sudu, i osudjeni za svoja nedjela, Maks Luburic nije suda vidio vec odmah cekic u glavu, ali neka. Ajmo sad osudit i komunisticke zlikovce koji su jos zivi, lustrirat njihove potomke, oduzet im nezakonito stecenu imovinu tijekom prosle drzave.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:40 01.03.2016.

neka litva, kao i ostale dvije baltičke zemlje, vrati rusiji, a i poljskoj, bjelorusiji, teritorije koji nikad nisu bili litvanski, latvijski niti estonski, i bit će nekako smirenije pričati o toj temi. da ih rusi nisu prigrlili, i ostavili ih,, zbog prijateljstva sa nijemcima bi danas bili raseljeni i uništeni kao narodi. lijepo su ti baltički narodi prodali priču cijelom svijetu kako su ih rusi ugnjetavali. zato su i bili među najrazvijenijim dijelovima sssr-a, krajevi u koje je cijeli sssr ulagao. pa najveće luke za izvoz sssr-a su bile u baltičkim zemljama. ne u novorosijsku. rusija je bila jedino tržište za njihove proizvode. ajd pitajte litvance kako prolaze sa ruskim embargom na proizvode iz unije. pa budete saznali npr da je jedino tržište za poznati litvanski sir bila rusija. i da su im rusi godinama tolerirali činjenicu da se većina tog sira radila iz uvoznog milijeka, ne iz litve. a prodavali ga kao izvorni litvanski sir. pa ona sijeda predsjednica je merkelici pred nosom mahala sa tim sirom. al rus rekao lijepo, to nije litvanski sir. što to mi o baltičkim narodima uopće znamo? da su jako dobri? baš. pametni, sposobni? super. kolko je ono stanovnika napustilo te zemlje u ovoj krizi? četvrtina. i lako je onda prodavati priču kako su smanjili nezaposlenost, nisu nešto zaduženi. ajd litvanci, recite kako vam ide biznis sa vašim lng terminalom? natjerali domaću firmu da otkupljuje taj plin po znatno višim cijenama od ruskog. i da će zbog toga uvesti neku nacionalnu naknadu, iz koje će se onda financirati ta razlika u cijeni. ali unija rekla da to baš i neće moći. a rus čeka sa tužbom. koja sigurno prolazi. vidim da ima nekih koji u rusima vide svo zlo ovog svijeta. pa nek onda malo bolje gledaju, pa će vidjeti da je hitler nudio dogovor poljacima puno prije nego staljinu. i da je sa baltičkim narodima sklapao kojekakva 'prijateljstva' kako bi ruse tukao. a ovi se ponadali, pazite čemu, većim teritorijem, sve na račun rusije! povijest inače pamti jako dugo. ili netko misli da poljaci nisu bili zgaženi bez razloga 4 puta u svojoj povijesti? nikako da istočnoeuropski narodi shvate da su uvijek bili iskorištavani od strane zapadnih hegemona protiv rusije. i danas ej tako. okreću ih protiv rusa, grade vojne baze tamo, a rusi su im jedini prirodni prijatelji. ili je to možda nijemac za poljake? političari jedno rade, a narod drugo misli.

VL
DU
Deleted user
09:57 29.02.2016.

DW, Švabe su jedva dočekali da upiru prstom u druge za svoje svinjarije u drugom ratu.

VL
GO
Gomila
09:45 29.02.2016.

Hitler i Srbin dva brata oba dva su zedni ljudske krvi

VL
MA
marsovac
10:16 29.02.2016.

ova novinarska snaga samo u potrazi za fasistima, ustasama, gujama pod kamenom,................crvena genetika radi svoje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.