Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crne statistike

Listopad 2008. još uvijek najkrvaviji - 11 zločina koji su potresli Hrvatsku

Ivo Pukanić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
15.01.2016.
u 11:52

U listopadu 2008. na stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza ubijena je mlada odvjetnička vježbenica i kći odvjetnika Zvonimira Hodaka Ivana Hodak

Premda stručnjaci nisu složni o tome izaziva li nasilje lančanu reakciju, odnosno reagiraju li počinitelji kaznenih djela na viđeno kazneno djelo, ostaje zabilježeno kako je listopad 2008. bio najkrvaviji mjesec u posljednjih sedam godina. U tom je mjesecu, naime, prema statistici MUP-a, zabilježeno čak 11 ubojstava, a neka su od njih u velikoj mjeri potresla hrvatsku javnost. Istoga dana, 6. listopada 2008., na Srebrnjaku je zaštitar Andrija Jauk ubio srednjoškolku Niku Deković.

Samo nekoliko sati kasnije na stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza ubijena je mlada odvjetnička vježbenica i kći odvjetnika Zvonimira Hodaka Ivana Hodak. Samo dan nakon ta dva ubojstva u Puli je Hasim Čardaki usmrtio bivšu suprugu Adelinu, a nakon toga je sebi oduzeo život. Na ulicama Rijeke Huso Keserović usmrtio je Mirka Bibića. Jovana Rapaića u zagrebačkom naselju Prečko usmrtio je muškarac koji je pobjegao iz psihijatrijske ustanove. Mirko Govedarica 21. listopada u Zagrebu je ubio Zorana Mrvelja.

U listopadu 2008. dogodio se i atentat na novinskog izdavača Ivu Pukanića i njegova suradnika Niku Franjića. Zabilježeno je i ubojstvo Adriana Ćupića kojeg je usmrtio njegov kum Vilim Karlović jer ga je godinama kamatario.

>> Novi detalji zločina u Španskom: Zatukao ih čekićem i izbo nožem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije