Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Liste za državne domove: Čeka se i po 10 godina

Zbog popunjenosti državnih domova mnogi su se građani prisiljeni smjestiti u privatne domove, koje mjesečno treba puno više plaćati

Komentari 5

DU
Deleted user
06:35 19.02.2018.

Kakvi domovi takva i država...priuštivi ministar ugroza .......imamo našu hrvatsku ....ima se za borbene zrakoplove....a za staračke domove nema novaca....65 000 000 kn ima za vodece uhljebe u državnim službama za pametne telefone ...trebaju im pametni telefoni kad su samii bez pameti....hrvatska država poznata po korupciji i kriminalu je država za 15% bogatih ostalih 85% ima izbor pravac zapad ili siromaštvo...imamo našu hrvatsku to je ispraznica ministra ugroza i priuštivosti....blago nama kad državu vode veleumne glave.....😣😣

VL
JU
juma
00:08 19.02.2018.

Cijeli sustav je pogresno postavljen. Nisu potrebne nikakve liste, nego se prioritet treba odredjivati prije svega prema medicinskim i socijalnim kriterijima. Tako kod nas netko s 5000 kuna mirovine moze uzivati u jeftinom drzavnom domu i jos imati pristojan dzeparac, mada mu dom mozda i nije prijeko potreban. Jedini razlog je sto se prijavio prije 10 godina. Drugi s mirovinom od 2000 kuna mora u dom i to hitno, ali eto nije se prijavio i onda, jer su ova zdrava gospoda zauzela mjesto, mora u skupi privatni dom, gdje mu socijalni sustav, odnosno svi mi, nadoknadjuje onu razliku koju ne moze platiti. Radi se o socijalnoj nepravdi koja se financira iz proracuna. Vani je upravo obrnuto. Oni koji imaju novaca i dom im neije hitan su u skupim privatnim domovima, a drzavni domovi primaju uglavnom prema hitnosti ne gledajuci na materijalno stanje i nekakve liste cekanja.

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
07:42 19.02.2018.

Penzioneri su glasaći HDZ-a i Bandića daju im 100-200kn i evo glasova .

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
22:31 18.02.2018.

Što trebaju domicilnim dvonožnim papkarima starački domovi? Imaju ovi plavo i jasno hrvatsko Nebo nad sobom i na pretek vjerodomolôjbnih igara koje mogu neprekidno pratiti, pa ne trebaju niti suha kruha. Dok naši vjerodomoljubni osloboditelji imaju zbog reume stečene uu Domovinskom ratu, potrebu i prioritet za državne domove kako njihova, više nego zaslužena primanja, ne bi bila mnogo okrnjena. Suma sumarum našui zaslužni osloboditelji i njihovi dični potomci trebaju imati sve što postoji na ovome svijetu, dok domicilni dvonožni papkari mogu biti sretni što mogu u svojoj neovisnoj državi uživati pod vedrim Nebom u izobilju vjerodomoljubnih igara, a kada im to dosadi mogu se baviti sakupljačkim gospodarstvom u šumama, gorama, livadama i kontejnerima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.