Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka bolnica

Lista nije smjela biti javno objavljena, to je radni materijal

bolnica
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
18.11.2014.
u 15:05

Znamo gdje smo, ali ne želim unaprijed govoriti koje realno mjesto zauzimamo, da ne bi bilo kao s ovom listom- poručuje sanacijski upravitelj dr. Suad Crnica

Nema smisla da se javnost uznemirava. Lista uopće nije smjela biti objavljena u javnosti jer je to radni materijal. Trebalo je prikazati sve kriterije, a ne samo njih pet- poručuje dr. Suad Crnica, sanacijski upravitelj Opće bolnice Karlovac, koja je po najnovijoj HZZO-ovoj ljestvici poretka zauzela pretposljednje mjesto.

Stručni i kvalitetni

Lošija je jedino ona u Kninu. Na pitanje koje mjesto karlovačka bolnica realno zauzima dr. Crnica ne želi unaprijed prognozirati.

– Znamo gdje nam je mjesto. No, ne želimo da ispadne kao sa ovom listom. Najvažnije da pacijenti ne moraju brinuti. Ništa se nije promijenilo. Radimo stručno i kvalitetno- kaže sanacijski upravitelj karlovačke bolnice.

A kriteriji koji su se uzimali u obzir za formiranje liste su broj pacijenata po krevetu, broj pregleda po liječniku, opća stopa smrtnosti, postotak liječenja u dnevnoj bolnici, te jednodnevne kirurgije zbog operacije katarakte.Rangiranje karlovačke bolnice neugodno je iznenadilo i osnivača, Županiju.

– Tijekom 2010. Opća bolnica Karlovac bila je među tri vodeće po projektima na podizanju standarda i kvalitete. Ne znam je li u procesu reorganizacije došlo do nekih krivih poteza, no bez obzira na sve, ta će kategorizacija biti odlučujuća pri podjeli sredstava u 2015.

Stoga će bolnice u Karlovcu i Ogulinu morati učiniti sve da bi se ta pozicija poboljšala – rekla je pročelnica za zdravstvo Višnja Jović. Najavila je da će tražiti da se u izvješća u stanju u zdravstvenim ustanovama jasno precizira što je učinjeno na podizanju kvalitete.

Po spomenutim kriterijima nešto bolje je rangirana Opća bolnica Ogulin. Zauzela je 4. mjesto odozdo, sa ukupno 49 bodova ili šest više od karlovačke.

Nužna reforma zdravstva

– Listu treba raditi po kriterijima koje određuje struka. Treba uzeti u obzir sve parametre i onda ocijeniti.Kako imamo puno pacijenata po liječniku, s obzirom na premalo specijalista, smatram da zauzimamo sredinu ljestvice. No, ključno je restrukturiranje zdravstva, osnovna košarica koju svaki pacijent mora imati jer je ovo nerealno- smatra prvi čovjek ogulinske bolnice Krunoslav Cindrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije