Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bliski susret'

Lisica uzbunila stanare zgrade u Bjelovaru

Lisica
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
10.07.2014.
u 13:25

Ubrzo su pred zgradu stigli policajci i vatrogasci koji su na kraju mrežom ulovili životinju. Nakon pregleda puštena je u prirodu

Lisica pošla na inspekciju, šala je to koja se od jutra prepričava među Bjelovarčanima otkako se saznalo za nesvakidašnju akciju hvatanja zvijeri koja je noćas uzbunila stanare stambene zgrade na broju 13 u bjelovarskoj Ulici Petra Zrinskog u kojoj su ujedno i uredi veterinarske i poljoprivredne inspekcije.

Kako se lisica uopće našla u zgradi u samom središtu grada, tek 200-tinjak metara udaljene od gradske tržnice, zasad još nikom nije jasno. Kako svjedoči stanarka R.K. u noći nešto oko tri sata cijelu zgradu je probudio neobičan zvuk glasnog grebanja.

- Susjeda je otvorila vrata i upalila svjetlo i tada sam vidjela da je riječ o lisici nakon čega sam pozvala policiju - priča R.K.

Ubrzo su pred zgradu stigli policajci i vatrogasci koji su na kraju mrežom ulovili životinju u dvorištu koja je prethodno u strahu skočila kroz stubišni prozor na drugom katu. Lisicu je dalje preuzeo Mato Kovačević, tajnik županijskog Lovačkog saveza.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

(Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

- Riječ je o mladoj lisici koja je očito zalutala. Nakon što je pregledana u veterinarskoj stanici gdje je vizualno utvrđeno da nije ozlijeđena, pustili smo je na području Starčevljana natrag u prirodu - ističe Kovačević dodajući da je sličnih "bliskih susreta" bilo i ranije, no tvrdi da nema razloga za zabrinutost jer podaci govore da su na ovom području oralna cjepiva koja se koriste praktički iskorijenila bjesnoće među lisicama.

>> Vratio se nakon 8 sati maknuti tijelo uginule lisice pa se iznenadio što je vidio

Komentara 3

Avatar fredi
fredi
14:28 10.07.2014.

Da su je ulovili u Zagrebu, usmrtili bi je, a poslije bi objavili da je bila zdrava. Svaka čast Bjelovarčani!

DU
Deleted user
14:59 10.07.2014.

tako ti je to, liju ulove odmah a prave lopove rijetko ili nikada..

BL
blackbird
09:51 11.07.2014.

ne mogu vjerovati da ju lovci nisu "preventivno odstrijelili"? u svakom slučaju pohvale za civizacijski korak naprijed :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije