Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam cvijeća

Lipik u znaku ljepote cvijeća

Lipik u znaku cvijeća (1)
Foto: Željko Gašparović/PIXSELL
1/8
05.05.2013.
u 18:23

Na izložbi se okupilo četrdesetak izlagača iz Hrvatske, cvjećara, uzgajivača ukrasnog bilja, rasadnika bilja i hortikulture

- Niti kiša nije danas ometala ljubitelje cvijeća u uživanju na trećem po redu Sajmu cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku. U Gradskom parku kod Jelkinog brijega od brojnih cvjetnih izložaka, pogledi se nisu odvajali, imalo se što gledati. Na izložbi se okupilo četrdesetak izlagača iz Hrvatske, cvjećara, uzgajivača ukrasnog bilja, rasadnika bilja i hortikulture. U znaku ljepote cvijeća bili su i ponuđeni suveniri, ukrasi, a ponuđeno je i sve ostalo potrebno za biljke. Sajam su organizirali, Turistička zajednica grada Lipika i Grad Lipik Skupina volontera, djelatnika grada i Turističkog ureda, u parku koji se i sam ubraja među najljepše u ovom dijelu zemlje, postavili su više ukrasnih instalacija, okućenih cvjetnim aranžmanima koji su zaokupljali pažnju posjetitelja.

- Pripreme su trajale cijeli tjedan. Svake godine pokušavamo osmisliti nešto novo. Prema reakcijama svih koji su tijekom dana posjetili Sajam, možemo biti zadovoljni i ovog puta. Možda jedino nemamo sreće s vremenom, svaki put nas prati kiša, kazala je Anita Jurković, jedna od organizatorica. Odabir perivoja kojim se Lipik ponosi, sklad šume, livadne površine i cvijeće, pun su pogodak. Prema riječima organizatora, uz Lipičku ergelu, bogatu povijest, bazene, prirodne ljepote, ova manifestacija cvijeća, turističke obogaćuje grad.

- Zbog toga ćemo ustrajati. Želimo da Sajam cvijeća u narednim godinama postane višednevno događanje, s puno više sadržaja i programa, rekao nam je Hrvoje Kovačić, iz turističkog ureda u Lipiku. A mnogi su i sa ovog Sajma otišli punih ruku, cvijeća, presadnica, trajnica, ali i dojmovima, da uvije, koliko ga god imali, postoji cvijet koji treba posaditi u svom vrtu i ukrasiti okućnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije