Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP KRITIZIRA ENERGETSKU POLITIKU

Linić: Vlada bi trebala iskoristiti nalazišta plina u srednjem Jadranu

08.01.2009.
u 11:25

SDP je, na danas održanoj konfereniji za novinare, kritizirao Vladu zbog nastale plinske krize.

- Sadašnja plinska situacija proizvod je geopolitičkih odnosa Rusije i Europske unije, a Vlada se ponaša iznenađeno iako nije riječ ni o kakvom iznenađenju - rekao je glavni ekonomski strateg SDP-a Ljubo 

Plinacro: Uvoz plina iz Rusije i dalje potpuno obustavljen

Jurčić na konferenciji za novinare koju je SDP naslovio "Sanaderov ekonomski slom".

- Energenti nisu tržišni već strateški proizvod, a veliki je rizik ne imati kapacitete za njih. Vlada je to bila dužna napraviti, a nije pa je odgovorna za nastalo stanje - objašnjava Ljubo Jurčić.

- Zbog ove plinske krize hrvatski građani mogu biti sretni jer samo u takvim, teškim situacijama Vlada donosi odluku o ulaganjima u energetski sektor. Vjerujem da će tako iskoristiti kapacitete nalazišta plina u srednjem Jadranu - komentirao je Slavko Linić, saborski zastupnik SDP-a.

Gordan Maras istaknuo da dva milijuna hrvatskih građana ovisi o grijanju na plin, a Vlada ih je, kaže, dovela u situaciju da i tu stežu remen.


Kosorova replicirala SDP-ovcima

Od 1996. godine radi se na plinofikaciji Hrvatske, a taj veliki projekt zaustavljen je baš 2000 godine, kada je SDP bio na vlasti, odgovorila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor na prozivke najjače oporbene stranke za nastalo stanje u opskrbi ovim energentom.
Slavko Linić je bio član Račanove vlade pa je mogao uložiti znanje i novac u projekte iskorištavanja plina u srednjem Jadranu na koje se poziva, a nije to učinio, osvrnula se Kosorova na riječi SDP-ovog saborskog zastupnika.
Napomenula je kako se od 2005. godine intenzivno radi na plinofikaciji, tijekom koje je izgrađeno 450 kilometara plinovoda, vrijednih 1,7 milijardi kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije