Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO NA KRITIKE

Linić: Što je Karamarko učinio da smo došli do 180 mlrd. kn duga?

Slavko Linić
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.07.2013.
u 18:54

A što je on to učinio da smo došli do 180 milijardi kuna duga. Što je učinio da državne financije budu i odgovorne. Što je učinio da građani Hrvatske imaju uređenu državu. Mislim da smo daleko odgovorniji nego njegove izjave, tvrdi Linić.

Država više ne može izdržati svoje kredite pa se okrenula privatizaciji i monetizaciji. Optužbe o prodaji Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja te dizanju trošarina, u kojima je žestok bio i Tomislav Karamarko, komentirao je RTL-u Danas ministar financija Slavko Linić.

– Oni su neozbiljni ljudi. Država ima svoje obaveze, mirovine, plaće državnim službenicima, zdravstvo, obrazovanje... Neki jednostavno ne mogu shvatiti da se ne može živjeti na deficite, neprekidno trošeći daleko više nego što se ostvaruje od poreza. Oni su krivi i što smo se zadužili 180 milijardi kuna. Ova Vlada jasno kaže: nema daljnjih zaduženja. Moramo ono što trošimo osigurati prihodima. A s obzirom na to da ne možemo dizati porez, moramo to osigurati privatizacijskim potezima i trošarinama – kazao je ministar Linić te se nakratko osvrnuo na Karamarka.

– A što je on to učinio da smo došli do 180 milijardi kuna duga. Što je učinio da državne financije budu i odgovorne. Što je učinio da građani Hrvatske imaju uređenu državu gdje se zna tko ima koje obveze i tko plaća te obveze. I da građani imaju sigurnost u mirovinskom sustavu i zdravstvenoj zaštiti. Mislim da smo mnogo odgovorniji nego njegove izjave – tvrdi Linić.

>>Linić: Imamo najniže trošarine u EU, zato idu gore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije