Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar vs. hup
Povratak na članak

Linić: Smanjio sam vam troškove. Poslodavci: Niste, teže poslujemo

Bolne točke poduzetnicima su ukidanje povlastice za automobile i retroaktivno oporezivanje

Komentari 17

IN
InfoMan
19:08 24.08.2012.

Sram vas bilo nezahvalnici. Naravno da je Linic pomogao svim poduzetnicima, ali tako da sto prije propadnu. Naravno, sve je to u korist tajkuna koji su pravi gazde u ovoj zemlji. Todoric sigurno ne ce placati porez na Kulmerove dvore jer su u vlasnistvu Agrokora, a i prije samog donasanja zakona dobrano su se savjetovali sa gazdama i samim sobom. Sto mislite da ce donijeti zakon po kojem ce oni nesto morat placat? Sto se tice pomoci mogu reci slijedece: smanjio 2% izdatke za zdrastveno sto smo mi uredno dali ljudima za placu (puno firmi odredjuje brutto placu) ali je zato povecao poreze na place (novi razredi), povecao porez na dobit, povecao PDV koji firma MORA platiti, povisio cijenu struje i plina. O tome da se PRVO MORA dati drzavi, pa tek onda radnicima......

VL
DU
Deleted user
13:17 23.08.2012.

Možda to smanjenje može osjetit Todorić sa tisuće zaposlenih,meni osobno,samozaposlenom si povećao davanja za 12% kolika je dividenda a smanjio za niti neznam koliko 1% ili 2% na zdravstvo, to niti ne mogu primjetit jer je čista kozmetika.

VL
OB
-obrisani-
13:28 23.08.2012.

U hrvatskoj nema biznisa od poljoprivrede, stočarstva, turizma, medicine do nuklearne fizike i dalje koji može poslovati 100 % legalno a da mu poslovanje bude na nuli a to ovakvi likovi poput linića jako dobro znaju i nadam se da će biti pravedno osuđeni za bacanje na prosjački štap vlastitih građana. A tada je presuda poznata.

VL
Avatar dovidovic
dovidovic
13:30 23.08.2012.

Kako je moguće da nitko ne reagira na to što se PDV plaća na izdani a ne na naplaćeni račun? To nije normalno, a uz to potiče poduzetnike u PDV-sustavu da ako je ikako moguće ne izdaju račune.

VL
Avatar dovidovic
dovidovic
13:33 23.08.2012.

Kad je naša država prepisala od zapadnoeuropskih država bolesne obiteljske zakone o vjenčavanju pedera i slično, zašto ne prepišu i zakone o poduzetništvu? Stječe se dojam da je čitav sustav stvoren da bi upropaštavao a ne da bi štitio i ohrabrivao poduzetnike...

VL
EC
el commadante
13:37 23.08.2012.

Još floskula iz HUPa. Cmizdre jer je država ostala bez love i ne mogu "lukrativno" poslovati sa državnim kompanijama tipa HŽ, brodogradilišta, HEP i sl.

VL
KG
kralj_guštera
14:01 23.08.2012.

čovjek im od dvije tisućite objašnjava da im je bolje ali da toga nisu svjesni, a oni ne shvaćaju, bože bože....

VL
Avatar oto1
oto1
14:03 23.08.2012.

Eeee moj Linicu,! Mozes ti poklanjati poslodavcima kaj oces, daim poklonis i zlatno tele nebi ga cak od tebe htjeli ni uzeti, njima treba novac, oni nisu ustanju zaraditi ni da sami sebe plate. od njihove zarade (koje) nema nista, nije nikad ni bilo....naj bolji dokaz je da vec godinama neplacaju obaveze, a kamoli rednicima place...kada su platili posljednji put porez, kao stoje to normalno u svim zemljama svijeta.

VL
CH
chaos
14:17 23.08.2012.

@dovidovic: Sve su to igrokazi za ovce. HUP se ne bori za ukidanje te odredbe o plaćanju PDV-a jer ona se ionako ne primjenjuje na velike koji kontroliraju HUP nego je tu da kaći one male firme. I na tajj način se u startu rješavaš potencijalne konkurencije. Fina fora, zar ne?

VL
VA
vatra
14:39 23.08.2012.

jadan onaj kome je Linić pomogao

VL
VE
velika
16:27 23.08.2012.

Retroaktivno oporezivanje dividende Je neustavno Kad hip doBije pozitivnu presudu Zanima me Dali ce linac datiostavku...iLife ce vec do Tara izgubiti an izborima

VL
Avatar ukurtapash
ukurtapash
18:55 23.08.2012.

linic: ja sam najbolji. poslodavci: nisi. lol.

VL
Avatar oto1
oto1
19:06 23.08.2012.

Linić: Smanjio sam vam troškove. Poslodavci: Niste, teže poslujemo. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' znamo da teze poslujete.....Jer EU novac vise nedolazi na vase racune, a proracun je prazan. a, krede vise nema, paje normalno da vise nemozete poslovati.

VL
PP
Peter Petrovic
21:13 23.08.2012.

bravo linicu, nije njima problem .problem je u tome sto imaju masne novce zadene na radnike i na crno i na bjelo,i bili su nauceni drugacije pod bivsom vladom,i sad sa promjenom vlade im je tesko staviti ruku u dzep.

VL
OB
-obrisani-
21:21 23.08.2012.

Jadni mi kad nas Linić mora "pomagati" arhaični komunist gori od Luke bebića Zanimljivo da nijedan novinar nije pitao zašto Linic spašava DIOKI svog prijatelja ? ..strava samo cekajte dok vam rulja ne dođe s motikama na Markov trg

VL
A1
A1ibaba
23:25 23.08.2012.

Nemoj vise pomagati Liniću,molim te.Jer ako nastaviš uskoro ćemo biti kruha gladni.I onda je Linić smotao čokoladu

VL
KR
krka
10:13 24.08.2012.

Predlažem da se tajkunskoj bagi ukinu svi porezi i doprinosi, a radnicima da velikodušno daju 1500 kuna mjesečno. Prokleta gamad, to kaj supojedinci u Hrvatskoj steki, čitaj nakrali u zadnjih 15 ili 20 godina, u Njemačkoj ili Francuskoj mora RADITI da bi stekli imovinu iste vrijednosti. Linić ima pravo da vragovi moraju plačati porez i na dohodak i na imovinu. Kad Todorića opale 1 miljun poreza za Kulmerove dvore, ili Drka koji je još 1995 bil bogec sa starim mercedosom u ofucanom odijelu, za Lajtnarov grad opale sa 2 miljuna KN poreza, kad im ''pročešljaju'' račune kaj imaju vani, kompletnu imovinu, imovinu obitelji, firme bez ijednog zaposlenog... Inače, Vindija je registrirana baš za sve, osim proizvodnje aviona i tenkova....Kad se to posloži, više nebudu trebali pričati da su Hrvati ljenčine, bitće i standarda i lječenja za sve nas građane.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.