Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar o rejtingu

Linić: Proračun će se revidirati, ali nećemo dirati mirovine i socijalu

slavko linić
Anto Magzan/PIXSELL
14.12.2012.
u 20:47

Vlada će ozbiljno razmotriti suradnju s MMF-om "jer bi nam još jedan sudionik u provedbi reforme bio na pomoć"

- Situacija je jako teška i ovo je dodatno komplicira. Moramo razmisliti o revidiranju proračuna, jer će rashodi za kamate ponovo rasti, ali nećemo dirati mirovine jer je to politički neprihvatljivo. Linić je obećao da se neće bitno dirati niti u socijalne transfere, a ne namjerava dizati niti poreze niti doprinose.

- Planirali smo izaći u siječnju na međunarodna tržišta kapitala. Od toga odmah odustajemo, a vjerojatno nećemo izlaziti u cijeloj 2013. godini, već ćemo sa Hrvatskom narodnom bankom pokušati dogovoriti mjere koje će dovesti do dovoljno sredstava za saniranje naših obaveza.

Na upit je li preuranjeno govoriti o dolasku MMF-a Linić je kazao kako će vlada ozbiljno razmotriti suradnju s MMF-om \"jer bi nam još jedan sudionik u provedbi reforme bio na pomoć\".

Ni minitu kasnije Linić je kazao da je ipak uranjeno govoriti o kreditnom aranžmanu s MMF-om, ali stoji kod intenzivne suradnje s financiujskim policajcem.

Na pitanje što ovaj pad kreditnog rejtinga znači za privatizaciju HPB-a i Croatia Osiguranja Linić kaže:

- Nužno je nastaviti s privatizacijom jer nećemo moći ostvariti rast novim zaduživanjem. Proračun će se, na kraju je priznao, rezati na investicijama ministarstva i agencija, ali još uvijek vjeruje da će javna poduzeća uspjeti u investicijskom planu koji im je zadan.

>>Hrvatski kreditni rejting je \'smeće\'

Komentara 171

AU
Augustiner
10:23 15.12.2012.

Ma ljudi..gledajmo na to sa malo vedrije strane...vi gledate samo crnjak!! Jesmo oslobođeni?? Jesmo!! Jel teče med i mlijeko?? Teče!!! Jel imamo registar?? Imamo!! Od registra se da dobra juhica napravit....a imamo i dinamo i ajduk....oni će nam sve režije poplaćati!!!

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
11:05 15.12.2012.

Ovaj Linić uvodi poreze na prehrambene proizvode da "raju" koja nema novaca ionako što prije pokopa. Otkako su preuzeli gospodarstvo njegovi otišle su u nebesa cijene struje, vode, plina, javnoga prijevoza. Pitam se dokle misle testirati granice strpljenja ovoga naroda. A isto tako su mnogi ljudi shvatili da ne postoji oporba u političkom smislu. Prava oporba je jedino narod kojega 1-2% manipulatora po uputama iz inozemstva vuče za nos.

DU
Deleted user
10:17 15.12.2012.

samo su budale mogle biti misljenja da ce netko doci i investirati u hrvatsku... sa BB+ sa tendencijom na dolje hrvatskoj ni svjetski monetarni fond nece dati vise kredit, ako da onda sa strasnom kamatom... cudi me da HDZ jos egzistira... kako je sj***o drzavu... Od prvog dana nije zelio pravnu drzavu jer ne bi mogli krasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije