Naslovnica Vijesti Hrvatska

Linić obećao da će stare kreditne dužnike zaštititi izmjenom ZPK-a

Kako su priopćili iz Franka, Linić je pojasnio da Vlada ne prihvaća njihov amandman jer se predloženim Zakonom o kreditnim institucijama novi korisnici kredita bitno zaštićuju u odnosu na vjerovnike.
20. travnja 2013. u 20:02 0 komentara 1 prikaza
Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je ministar financija Slavko Linić uime Vlade odbio predloženi amandman udruge Franak kojim su tražili da se na sadašnje korisnike kredita, a ne samo buduće, primjenjuju europski standardi zaštite potrošača, Linić im je obećao da će se problem “starih” kreditnih dužnika riješiti kroz izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju (ZPK).

Kako su priopćili iz Franka, Linić je pojasnio da Vlada ne prihvaća njihov amandman jer se predloženim Zakonom o kreditnim institucijama novi korisnici kredita bitno zaštićuju u odnosu na vjerovnike, ali da će na temelju njihove sugestije iz amandmana pokušati zaštiti postojeće korisnike kredita kroz izmjenu ZPK-a. Vlada će za koji tjedan Saboru uputiti prijedlog izmjena ZPK-a.

>>Udruga Franak predala peticiju Saboru, Vladi i HNB-u

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.