Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdio rezanja

Linić o uzimanju fakultetima: Više neće biti enormno visokih plaća

linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2014.
u 16:16

Ministar tvrdi da državna revizija zamjera što neki korisnici proračuna imaju vlastite prihode koji ne prolaze kroz proračun

Ministar financija Slavko Linić potvrdio je danas da država planira uzeti dio prihoda fakulteta koji oni sada drže na računima. Taj iznos trenutno je dosegnuo preko 1,6 milijardi kuna, procjenjuje se. Ministar tvrdi da državna revizija zamjera što neki korisnici proračuna imaju vlastite prihode koji ne prolaze kroz proračun.

- Mi smatramo da bi trebali prolaziti kroz proračun. Tada nećete imati enormno visoke plaće i podjelu novaca iz vlastitih prihoda, jer oni moraju biti namjenski za projekte i programe i to je ono što mora kontrolirati nadležno ministarstvo. Prema tome, prolazit će kroz proračun – potvrdio je ministar financija i raniju izjavu svog kolege ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je najavio da će znatni iznosi biti usmjereni u kvalitetu nastave i povećanje studentskog standarda. Linić je najavio i da se Vlada se ozbiljno priprema za odgovor Europskoj komisiji vezano uz preporuke oko BDP-a.

- U tom dijelu ćemo komunicirati, ali komuniciramo neprekidno kroz prijedlog rebalansa. Kao što vidite, manji je problem na rashodovnoj strani, veći je problem što su to prihodi. Više nije sporno da je prihod prebačaj iz drugog stupa u prvi, ali to nije strukturni jer on je jednokratni prihod i to su teme o kojima sada razgovaramo – zaključio je Linić.

>> Linić fakultetima želi uzeti milijardu kuna, sveučilišta zgrožena!

Komentara 8

Avatar deziderij
deziderij
16:44 25.02.2014.

Svoje enormno visoke plaće više i ne spominju nego se dogovaraju koga još mogu zakinuti i za koliko. Dvojac s fotke "par-exelans stručnjaka" u pljački sitnozubih.

Avatar KRELETRONIČNI-KRELECIGER
KRELETRONIČNI-KRELECIGER
16:27 25.02.2014.

ovo je kao super vijest?....nalik na onu:"smrt buržoaziji"!? pa liniću....država je bogata, ako su građani bogati!!!!!! ovaj u svom mengelovskom poimanju života i ekonomije ne posustaje zadavati bilo kakve udarce Hrvatskoj ! linić je teški kriminalni zločinac!

BU
bubimir
16:43 25.02.2014.

i ti enormno visoki iznosi su na nivou pripravnika na Zapadu, ovo su metode iz 1948. koje primjenjuje ishlapjeli crveni kadar koji je privatno kapitalist i to veliki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije