Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao rebalans

Linić o proračunu: Približili smo se brojkama na koje ciljamo

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.03.2014.
u 08:43

Jučerašnji istup gospodina Rehna nije bio na prijedlog rebalansa, rekao je Linić

Ministar financija Slavko Linić i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Goran Marić gostovali su u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija gdje su komentirali rebalans proračuna i analizu hrvatskog gospodarstva tim europskog povjerenika Ollieja Rehna.

 - Jučerašnji istup gospodina Rehna nije bio na prijedlog rebalansa. Komisija ispituje stanje u zemljama gdje se radi rebalans, tako su jučer govorili o stanju Hrvatske od 2008. do danas. EK se nije očitovao o tom dijelu. Mi smo se približili brojkama na koje ciljamo. Ono što je sporno za EK je povlačenje 2,7 mlrd kuna iz 2. mirovinskog fonda a to su jednokratni priljevi. Smatramo da će nakon toga to zamijeniti novi porezi - na kamatu, za nekretnine a tako imamo platformu za razgovor s EK, pojasnio je Linić.

Komentirao je i jučerašnju izjavu premijera Milanovića kako Hrvatska nije Grčka:

 - Premijer smatra da je lakše u tri godine smanjiti deficit a ne u 2014. kada ustanovimo da nam puno toga fali. Treba nam ujednačen proces smanjenja, objasnio je Linić.

Goran Marić pdosjetio je kako je 'državni proračun je najvažniji dokument države'.

 - Ne radimo analizu postojećeg stanja, zanima nas što misli EK i kako smanjiti deficit, ali naši problemi su pretežno kako smanjiti nezaposlenost i povećati ekonomsku aktivnost, izjavio je Marić.

>> 'I dalje živimo iznad svojih mogućnosti, ali Hrvatska neće biti Grčka'

Komentara 11

BS
bstrabi2
09:16 06.03.2014.

Fašnik je prošao.I maske su pale.Sad je vrijeme odricanja.I zato bise vlada trebala odreč.Par ministara.Koji rade isti posao,a ima i valda petorica.Pa bi i Linić trebao otić,a na njegovo mjesto stavit Vedriša.Onda Hajdaš,Maras i Gotovac.Rade isti posao na svoj naćin.Premijer za ovu lovu u Australiju.Bi trebao pomoč poplavljenima,a Australija neka čeka.I Mesić je bio u Australiji.I digo je samo lovu.Možda i Milanović ide tam po lovu?

HR
hrza
10:12 06.03.2014.

STVORIT ćemo 80.000 radnih mjesta. BDP će u 2012. rasti za tri posto, a do 2015. po stopi od pet posto godišnje. Građani će plaćati manje poreze. Povećat ćemo industrijsku proizvodnju, poticati gradnju hotela od četiri i pet zvjezdica, osigurati razvoj poljoprivrede kako bi Hrvatska proizvodila svu hranu koja joj je potrebna...Tako su oni govorili dok nisu došli na vlast.

Avatar Carrera
Carrera
10:35 06.03.2014.

ne mogu vjerovati da je slavko linić i dalje ministar... pa koliko je afera i njegovih loših poteza potrebno da bi ga se napokon smjenilo???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije