Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužba protiv portala Index

Linić: Nikad nisam imao bilo kakav devizni račun izvan Hrvatske

Slavko Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
14.07.2015.
u 13:34

Linić od Indexa traži na ime naknade štete iznos od 160 tisuća kuna zbog serije tekstova

– Nikad nisam imao bilo kakav devizni račun izvan Hrvatske, ni u jednoj banci u Europi, kao ni članovi moje obitelji, nikada nisam primio ni kune od Ante Marasa  i JPS-a, a u njihovoj privatizaciji nisam sudjelovao – rekao je bivši ministar financija Slavko Linić u iskazu pred riječkim Općinskim sudom na kojem je danas zaključena rasprava po njegovoj  tužbi protiv portala Index. Kazao je i da je Ured za borbu protiv pranja novca još 2012. godine, što tada nije ni znao, dostavio Državnom odvjetništvu i PNUSKOK-u podatke o transakcijama JPS-a po stranim računima  i osobama povezanima s njima i da ondje njegova imena nije bilo. Prije njegova iskaza Sud je izvijestio da je Državno odvjetništvo od Ministarstva pravosuđa  Italije dobilo potvrdu da sporni račun u tršćanskoj banci nije u vlasništvu Slavka Linića, a već je na prošlom ročištu istu potvrdu Sudu dostavila i  banka. Tužena strana te potvrde smatra nevjerodostojnima i zatražila je da Sud zatraži podatak je li sporni račun u prošlosti bio Linićev, što je odbijeno kao suvišno.    

Linić od Indexa traži na ime naknade štete iznos od 160 tisuća kuna zbog serije tekstova u kojima se tvrdi, na temelju razgovora i dokumentacije koju je tom portalu dostavila Riječanka Mirja Tomas, bivša osobna tajnica A.Marasa, direktora JPS-a, da je primio mito od 27 tisuća dolara kao nagradu za pogodovanje u privatizaciji tog poduzeća i to na tajni račun u tršćanskoj banci Casa di Risparmio.

– Ti su me napisi pogodili jer cijeli život radim samo za svoju plaću i to mi je dovoljno,  nemam ni ušteđevine, nikad nisam uzeo stan,  jedino što imam je polovica brodice stare 25 godina, a  Index me označio kao političara koji uzima novac i morao sam se opravdavati prijateljima i javnosti koja me proziva – rekao je Linić. Za M. Tomas smatra  da je bila iskorištena od Indexa koji je ucjenom i pritiscima krenuo u "rat" s njim nakon što im je odbijena nezakonita predstečajna nagodba jer su bili dužni 6,5 milijuna kuna poreza državnom proračunu. – Da sam postupio zakonito, potvrđeno je kad su priznali kazneno djelo, uvjetno su osuđeni i nagodili su se s tužiteljstvom za plaćanje manjeg iznosa neplaćenog poreza – rekao je.  Presuda u ovom slučaju bit će objavljena 31. srpnja.  

>> Slavko Linić nije vlasnik računa u tršćanskoj banci Casa di Risparmio

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
15:03 14.07.2015.

Iako nemam baš neko veliko mišljenje o Liniću u ovome ga u potpunosti podržavam. Osuđeni porezni prevarant i lopina imena Matija Babić trebao je odavno završiti u Remetincu, pretres prebivališta i istražni zatvor. Licemjer na n-tu potenciju. I sad će guliti krumpire kao njegov uzor Čobanković. Sudstvo je rak rana Hrvatske.

Avatar ARENA
ARENA
17:09 14.07.2015.

Ma Liniću...sam si rekao da si: osobno provjerio dali je na listi računa i tvoje ime. Zašto??? Tko još provjerava dal ima otvoren nekakav račun u ino banci, ako ZNA da nema???

TV
tv5378
17:58 14.07.2015.

Ako itko bude zasluzan za Milanovicev buduci smjestaj u hotelu Remetinec,onda ce to biti Linic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije