Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Linić: Nenamjensko trošenje novca je hrvatska glupost

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/VLM
31.10.2013.
u 13:04

Linića je podržao i njegov kolega ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović

- Novcem građana raspolagalo se potpuno bez kontrole. U agencijama i zavodima ima ljudi čije plaće su veće od predsjednika republike, premijera ili ministara, rekao je danas ministar financija Slavko Linić i najvio da će od 1.siječnja iduće godine u potpunosti profunkcionirati sustav centralnog obračuna plaća za sve zaposlenene u javnoj i državnoj upravi i da će se na taj način vidjeti tko je koliko i u kojoj instituciji nenamjenski trošio proračunski novac na nerealno visoke plaće.

Kaže da još uvijek ne zna koliko je takvih i da je to teško procijeniti.

- Teško je to procijeniti jer to je to rekao bih, hrvatska glupost. Agencije su formirane zato da budu neovisni regulatori i nadzornici da politika na njih nema utjecaja. Oni su to shvatili kao neovisnost da se brinu o sebi i svojim prihodima, da neracionalno troše novac i da nikome za to ne polažu račune, rekao je Linić. Ministar financija je dodao da ćemo napokon znati koji to liječnici dobivaju 40.000 kuna i koji je razlog da štrajkaju, a imaju tako velike plaće

Linića je podržao i njegov kolega ministar znanosti obrazovanja i sporta  Željko Jovanović.

- Imamo primjere da se na fakultetima bildaju plaće iz skupih školarina koje plaćaju studenti, a koji od toga nemaju ništa, rekao je Jovanović i najavio njegovu spremnost da uvede reda u svoj resor.

Komentara 1

VL
.
18:48 01.11.2013.

Je li pod nenamjensnkim trošenjem misli i na sebe i kako je nenamjenski potrošio oko 840 tisuća DEM namijenjenih za naoružavanje RH ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije