Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar na džep građana

Linić: Nekim građanima računi za plin porast će i za sto kuna

'14.02.2012., Zagreb - Ministar financija Slavko Linic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
02.05.2012.
u 09:07

Socijalni programi moraju biti usmjereni doista onima kojima je nužno potrebna pomoć, a ne da je kroz njih dobivaju i oni koji imaju dobre plaće, rekao je ministar u emisiji Hrvatskog radija

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija, ministar financija Slavko Linić rekao je da će nekim građanima računi za plin porasti i za sto kuna. No, kako prenosi HRT, izbjegao je konkretan odgovor hoće li na novim računima osim poskupljenja od 20 posto biti i nova fiksna naknada od 20 kuna.

Ministar je rekao da mnogi imaju dovoljno dobre plaće da mogu platiti realnu cijenu energenata te naglasio kako socijalni programi moraju biti usmjereni doista onima kojima je nužno potrebna pomoć, a ne da je kroz njih dobivaju i oni koji imaju dobre plaće.

Očekuje da će rast plaća krenuti iz niza natječaja koje će u svibnju i lipnju biti raspisani za državne investicije.

Govoreći o porezu na imovinu, Linić je rekao da će se o tome raspravljati i raditi do kraja godine do kada će Ministarstvo financija pripremiti za Vladu prijedlog zakona.

– Ono što je sigurno jest to da će se najveći porez plaćati za imovinu koja nije u funkciji. Pravo je države da oporezuje sve one koji špekuliraju s imovinom – istaknuo je Linić, prenosi HRT.

Komentara 28

VU
vucko
13:35 02.05.2012.

Kod izracunjavanja cijene struje i plina od zadnjeg racuna morate odbiti 23 % poreza PDV-a a tek onda dodati 25 % PDV-a ,na racun koji iznasa neto. Tek tada dobit cete stvarnu cijenu za struju i plin !

CU
cuma
09:27 02.05.2012.

U prosincu račun za grijanje iznosi između 1000 i 3000 kn, plus 20%, iznosi dakle 200 do 600 kn, a ne 100 kako kaže Linić.

GU
Gustavo
09:52 02.05.2012.

Predlažem članovima kukuriku koalicije popust 50 posto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije