Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO BI BILO DA JE...

Linić: Izbori ne mogu biti u rujnu, cijelo ljeto će se raditi proračun

sdp
Jurica Galoić/PIXSELL
17.03.2011.
u 14:42

Slavko Linić napao je premijerku Jadranku Kosor i njenu proračunsku politiku.

Što bi bilo kad bi bilo? Tim se riječima može opisati današnja tiskovna konferencija SDP-a na kojoj su potpredsjednica i gospodarski strateg stranke Milanka Opačić i Slavko Linić nabrajali koje su sve zakone SDP-a vladajući odbili. A koji bi, da su doneseni, doveli do izlaska iz krize. Pa su podsjetili kako su oni predlagali zakon o rokovima plaćanja obveza koji bi riješio problem nelikvidnosti, kao i zakon o oslobađanju plaćanja određenih neporeznih prihoda koji bi pokrenuo smanjenu gospodarsku aktivnost.

 Nije prošao, podsjetili su, ni njihov prijedlog zakona o porezu na dobit kojim bi se potaklo otvaranje novih radnih mjesta kao ni prijedlog zakona o porezu na dohodak koji bi poboljšao kupovnu moć građana i povećao potrošnju.

– Prije četiri dana prošle su točno tri godine otkako smo predložili svoj prijedlog kaznenog zakona po kojem bi poslodavac koji radniku ne isplati plaću mogao biti kažnjen kaznom zatvora od šest mjeseci zatvora. Da je prihvaćen, ne bismo imali situaciju koja je zadesila Kamensko, Uzor... – poručila je Opačić.

Slavko Linić napao je premijerku Jadranku Kosor i njenu proračunsku politiku koja je, kako kaže, dovela do situacije da je 336 tisuća radnika na zavodu, a da ih 70 tisuća ne dobiva plaću. A od tih 70 tisuća koji ne primaju plaću, a rade, dodaje Linić, sigurno će se njih 40 tisuća također naći na burzi kada se počne čistiti insolventnost. Linić je podsjetio i na 33,5 milijardi kuna, koliko privreda do sada nije platila poreza i doprinosa na plaće, kao i na 75. 700 poslovnih subjekata kojima je krajem prošle godine blokiran račun.

Da su inicijative SDP-a prihvaćene, i Linić i Opačić uvjereni su kako bi iznos neplaćenih računa u državi bio manji od 20 milijardi kuna, gubici u gospodarstvu bili bi dvostruko manji, a dobit u gospodarstvu dvostruko veća. Ne bi bilo pada zaposlenih ni rasta cijena osnovnih prehrambenih i strateških proizvoda. Esdepeovci su komentirali i kada bi se izbori trebali održati. Rujan im je, kažu, prekasno jer bi zapravo cijelo ljeto trebalo raditi na novom proračunu.

Komentara 22

TV
tvrtko3
15:25 17.03.2011.

Ovako to izgleda. Izdaš račun koji ti se ne plati (nelikvidnost 35 milijardi kn) odmah si u obvezi državi platiti PDV, pa naknade za šume ,vode, komore..........moraš platiti i doprinose i plaće ati još nisi vidio novce, da to svee platiš zadužoš se dok ti banke hoće financirati, pa već dolaze obaveze za slijedeći mjesec, pa izdaš novi račun i opet sve u krug pa akontacija porerza na doboit pa se opet zadužuš kod banke, pa te banka nakon nekog vremena odkanta a to dužan i državi i radnicima. Svoje na sudu možeš doboti u najboljem slučaju za 6-7 godina, dotada si već u zatvoru jer nisi isplatio plaće i doprinose. Bravo Milanka stvrano dovar poticaj za ići u biznis.

ČR
čiste ruke
15:29 17.03.2011.

stvavrno.. ne mogu se sjetiti... kada je to ovaj vrsni lopov izašao u javnost sa svojim mjerama sa kojim bi to ostvario što je sada naveo.... ne mogu se sjetiti..... a mislim da nikada ni nije objasnio te svoje tzv mjere.... evo što sada nije naveo kako to midli postići... lako je mlatiti praznu slamu i reći da se mene slušalo odnosno sdp.. bilo bi toliko i toliko manje nezaposlenih..... evo ako netko zna kada je to ovaj mutikaša obavio te mjere u javnosti neka mi kaže pa da provjerim u starim vijestima.... lako je s.r.a.t.i. ovako i vidi stari lopov pored sebe stavi jednu ljepušakstu žensku kako bi efekat bio veći... što se tiče ovoga starog komunjare o njemu znam samo da je uplewten u razne malverzacije kao i većina političara....

OB
-obrisani-
15:23 17.03.2011.

Kosorica non-stop poziva na nekakvu suradnju, a nisu spremni ni razmotriti prijedloge opozicije a kamoli o njima razgovarati ili usvojiti barem neke od njih. Htjeli bi podijeliti odgovornost za katastrofu zemlje po svaku cijenu s opozicijom, sindikatima, i čitavim narodom, a kad su dijelili opljačkano onda to nisu dijelili ni sa kim osim između sebe.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije