Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži investicije

Linić Ini prijeti zatvaranjem benzinskih postaja

'30.08.2012. , Zagreb - U Banski dvorima odrzana je redovita sjednica Vlade RH.Slavko Linic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
06.09.2012.
u 20:09

Više od 44 posto vlasništva daje nam golemu moć. Ina ovisi o Vladinim odlukama vezanim za koncesije, poručuje Slavko Linić

Ministar financija Slavko Linić danas se nakon sjednice Vlade još jednom obrušio na upravu Ine, odnosno na MOL. Razočaran je, kaže, upravom Ine i niskom razinom investicija te ih upozorio da takvo stanje više neće tolerirati.

Gubitnički mentalitet

– A što mislite, kako su reagirali predsjednici uprava cesta, željeznica i ostalih državnih tvrtki? Tražili su opravdanje za neuspjehe u pticama selicama, šišmišima, građevinarima koji su u lošoj situaciji... Prema tome, duboko sam razočaran jer su pokazali da nemaju drukčiji mentalitet od neuspješnih direktora državnih tvrtki. Nema opravdanja za neuspjehe – poručio je Linić Ininim direktorima.

>> Čačić: Možemo povući dividende Ini ako ne krenu investicije

Ponovio je da od njih očekuje velika ulaganja u modernizaciju rafinerija, u naftna i plinske polja, te ih javno pitao kada će prestati uvoziti naftne derivate. A potom im je zaprijetio.

– Nije istina da Vlada ne može ništa. Više od 44 posto vlasništva daje nam golemu moć. Ina (čitaj MOL) ovisi o Vladinim odlukama vezanim za koncesije, cijenama koncesija, o inspekcijama koje bi im mogle zatvarati benzinske pumpe... – kazao je ministar financija.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je na sjednici Vlade predstavio nacrt prijedloga nacionalne strategije razvoja zdravstva do 2020. godine. Kao najveći problem naveo je rascjepkanost zdravstvenog sustava i loš upravljački sustav.

Nema ukidanja bolnica

Premijer Zoran Milanović primijetio je da si Hrvatska ne može priuštiti šezdesetak bolnica i da bi nam bilo dovoljno nekoliko centara izvrsnosti. Nakon sjednice ministar zdravlja rekao je da premijerove riječi ne treba tumačiti kao najavu ukidanja nekih bolnica.

– Nijedna bolnica neće biti ukinuta ni zatvorena, ali će se morati restrukturirati. One bolnice čiji je osnivač i vlasnik država posluju odlično, za razliku od nekih županijskih bolnica, ali i za njih postoji plan restrukturiranja – kaže Ostojić.

>> Čačić: Samo kreten može reći da smo mi krivi za pad konkurentnosti

Ključne riječi

Komentara 44

TO
tom
20:23 06.09.2012.

o tome kako će mađari upravljati INA-om linić je trebao misliti prije nego što je INU prodao mađarima! sad je stvarno glupo uništavati ucjenama vlastiti udio u INI!!!

GA
gabriel16
20:23 06.09.2012.

Ovdje je Linić zapravo priznao da inspekcijske službe u Hrvatskoj ne rade po zakonu nego nabijaju po direktivi odnosno po nepodobnosti!

OB
-obrisani-
20:15 06.09.2012.

vlasnik ine je po ugovorima mađar . . zašto bi vlasnik slušao linića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije