Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 1,5 mlrd. $

Linić ide u SAD po još jedno preskupo zaduženje

linic
Patrik Macek/PIXSELL
01.10.2013.
u 20:44

Iako je riječ o tržištu nepovoljnijem od europskog, Linić vjeruje da će u Americi lakše prikupiti veće iznose novca.

Ministar financija Slavko Linić odlazi uskoro u SAD prodati, umjesto očekivanih 1,5 milijardi dolara, “puno veći iznos”. Iako je riječ o tržištu nepovoljnijem od europskog, Linić vjeruje da će u Americi lakše prikupiti veće iznose novca.

– Bit ćemo zadovoljni ako kamata bude od 6 do 6,5 posto – kazao je Linić. Međutim, stručnjaci s tržišta kapitala upozoravaju da je premija rizika za Hrvatsku premašila 5 posto, tako da je najmanji mogući iznos kamate zapravo oko 6,5 posto. Upozoravaju da se zadužujemo skuplje nego Mađarska, Bugarska ili Rumunjska.

– Kamata će biti iznad 6 posto, zadnji je čas da se počnu reforme jer bez njih će dug u 2014. biti još skuplji – kaže Zdenko Adrović, čelnik Raiffeisen banke.

>>Linić: Nemamo gospodarskog rasta, ali još nećemo zvati MMF

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije