Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić:

Linić: Fimi media nije ništa prema Karamarkovim poslovima

linić
Jurica Galoić/Pixsell
02.08.2011.
u 14:55

Ako ministar unutarnjih poslova osnuje stranku, premijerka će dati nalog da ga se istraži, tvrdi Linić

Hrvatska je u dubokoj krizi i recesiji, nema gospodarskog rasta, ali imamo stagnaciju, a pad gospodarskih aktivnosti do kraja godine bit će posljedica nelikvidnosti i izostanka mjera za likvidnost – ocijenio je SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić stanje u zemlji. Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci, Linić je, navodeći niz pokazatelja koji potvrđuju da je država neučinkovita i zbog porezne presije nepovoljna za investicije, poručio da za razliku od sadašnje vlasti koja govori o budućnosti, a ne govori kako riješiti probleme, SDP nudi konkretna rješenja i model rješavanja financijske krize iako ih HDZ-ov vrh proglašava nesposobnima.

– Znamo i kako riješiti problem švicarskog franka i smanjiti cijenu kredita – kazao je dodajući da fiskalna vlast može utjecati na cijenu kapitala svojim politikama i odlukama, a ne molbama jer u rukama ima moć, a to su porezi. SDP je, objasnio je, za uvođenje poreza na kredite u švicarskim francima s kamatom iznad dva posto.

Linić se osvrnuo i na potpis koalicijskog partnera Ivana Jakovčića na ugovor za Brijuni Rivijeru rekavši da je premijerka Jadranka Kosor provodila “prljavu, cirkusku igru” i da se osam godina zaustavljalo projekte u turizmu da bi se sad potpisivali prije izbora.

– O Jakovčiću u SDP-u nemamo što govoriti. Za nas je to cirkus, a mi u SDP-u ne ukrcavamo se u cirkus Jadranke Kosor – kazao je dodajući da Jakovčićev potpis na ugovor nije od bitnog utjecaja na koaliciju i da čelnik IDS-a ima pravo na svoje mišljenje. Linić je ministru Tomislavu Karamarku, koji je najavio da će se angažirati na sljedećim izborima, poručio da će, kad osnuje stranku, premijerka dati nalog da ga se istražuje kao što je to bilo u slučaju Ive Sanadera pa Karamarko mora paziti da joj se ne zamjeri. Premijerku je Linić prozvao i što nije odgovorila na javne optužbe u vezi s Karamarkom navodeći da se ministar obogatio, zloporabio svoje pozicije i bio u sukobu interesa.

– Ima enormne i nekontrolirane zarade s četiri svoje tvrtke koje rade s državnim institucijama, Fimi medija prema njegovu biznisu je kao 1 naprama 100 – kazao je Linić.

Ključne riječi

Komentara 68

OB
-obrisani-
09:37 03.08.2011.

Hm, zanimljivo, i precednik pravDA i Mesić, Linić i dr. levaci traže ostavku ministra, posebno odkako je najavljivao istrage Manolića, ravjetljavanje zločina poraća i režima OZNA.....

TO
Toni50
15:24 02.08.2011.

Linić: Na kamate kredita u \'švicarcima\' udariti porez, najprije dozvoliti ozakoniti im pljačku potom kada oni narod oderu mi njih to se zove politika . raju deri direktno indirektno i po danu i po noći jel si na moči !

ST
stric7
00:05 03.08.2011.

. ...SLAVKO STEČAJKO diže maglu... ...nečega se boji... ...možda da će mu Karamarko pozvonit na vrata... ...u ranu zoru,zoru kad sviće dan....!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije