Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA KLUBA

Lindhart: S Renatom nemamo više ništa, šteta što smo izgubili Erwina

wiener (1)
Foto: Snježana Herek/VLM
1/4
16.11.2010.
u 10:27

Linhart je rekao kako je Renata Č. u klubu bila rukometna trenerica oko godinu i pol dana i kako nikada nije bilo nikakvih pritužbi na njezin rad i ponašanje

WIENER NEUSTADT (BEČKO NOVO MJESTO) – Je li romantična veza 42-godišnje Hrvatice Renate Č., osuđene na 22 mjeseca uvjetne kazne zbog seksualnog odnosa sa 14-godišnjim "dečkom“ Erwinom U., koja je šokirala austrijsku i europsku javnost, čista perverzija ili prava istinska ljubav neobičnog para?

Odgovor na to pitanje pokušali smo pronaći u ponedjeljak u Wiener Neustadtu u razgovoru s predsjednikom rukometnog kluba ZV McDonald's Holgerom Linhartom, u kojem je Renata do otkaza trenirala mlade naraštaje, kao i stanovnicima gradića udaljenog tek 60 kilometara južno od Beča.

Kako su uredske prostorije kluba, smještene u prilično derutnoj zgradi na uglu Ungar i Schlögelgasse, bile zatvorene, nije nam preostalo drugo nego da uz malu pomoć austrijskih prijatelja pokucamo na vrata Lindhartove obiteljske kuće, smještene u aleji svjetski poznatih skladatelja.

Iznenađen posjetom iz Hrvatske, predsjednik rukometnog kluba i bivši dogradonačelnik Wiener Neustadta, odmah nas je upozorio da se ne želi miješati u ničije privatne stvari i kako je njegova nadležnost isključivo klub i ništa više. Linhart je rekao kako je Renata Č. (nije nam želio reći njezino prezime, jer to austrijski zakon ne dopušta) u klubu bila rukometna trenerica oko godinu i pol dana i kako nikada nije bilo nikakvih pritužbi na njezin rad i ponašanje.

- Naprotiv, bila je vrlo uspješna trenerica - naglasio je i dodao kako je najprije trenirala mlade rukometašice, a kada je osnovana mlada muška momčad, premještena je na novu trenersku dužnost.

Linhart je rekao kako osobno poznaje Erwinovu baku, koja mu je sva zgrožena otkrila unukovu ljubavnu vezu s rukometnom trenericom.

- To je bilo 17. ožujka ove godine. Istoga sam dana sazvao članove uprave kluba i izvijestio ih o toj informaciji iz prve ruke, nakon čega je Renata jednoglasnom odlukom bezuvjetno otpuštena. Brzom smo reakcijom uspjeli spriječiti medijsku hajku, pa je cijeli slučaj došao u javnost tek nekoliko tjedana nakon Renatina otkaza, ustvrdio je predsjednik klupske uprave i nastavio:

- Od tada klub nema više ništa s Renatom, koja je odluku mirno primila. Sljedeći dan u klub je došao Erwin i demonstrativno se ispisao iz naše udruge. On je bio iznimno velik talent i žao nam je što smo ga izgubili jer bi zasigurno postao velik igrač. Možda će to postati u nekoj drugoj sredini, ne znam, ali s obzirom na njegovu talentiranost, sve je moguće.

Linhart je posebice naglasio da rukometna udruga na čijem je on čelu broji više od stotinu djevojčica i dječaka svih uzrasta i da joj je središnja zadaća da sportski odgaja mlade u skladu s društvenim normama.

- Mi smo odgovorni roditeljima za odgoj njihove djece i ne možemo dopustiti da bilo kakvi slučajevi, a najmanje ovakvi, štete ugledu našeg kluba, koji postoji već 60 godina, rekao je i nabrojao sportske uspjehe mlade generacije: lani i preklani austrijski državni prvaci i osam puta posljednjih godina drugi na rukometnom prvenstvu Austrije.

Svoj razgovor za Večernji list Lindhart je zaključio konstatacijom da je odluka konačna i da za Renatu nema više povratka u klub.

Linhartovi sugrađani bili su mnogo pričljiviji kad je u pitanju neobična ljubavna veza Renate i Erwina. U kavani Bernhart, smještenoj na glavnom gradskom trgu u Wiener Neustadtu, konobar Bruno smatra da nije riječ o perverziji nego pravoj ljubavi.

- U cijeloj toj priči zakazala je isključivo dječakova majka. Kako može odobriti 13-godišnjem sinu seksualnu vezu sa 42-godišnjakinjom, koja je i od nje 10 godina starija. Svašta! - rekao je Bruno, otkrivši kako su dječake njegove generacije također zanimale starije žene, ali tek sa 15 ili 16 godina.

Složio se s pisanjem austrijskih medija da Erwin izgledao na fotografijama mnogo starije i zrelije od njegovih vršnjaka. Što se tiče oduzimanja boravišne dozvole Renati i njezina eventualnog izgona u Hrvatsku, Bruno kaže da bi to bila nepravda i da treba ljubavni par ostaviti šest mjeseci na miru, da sve padne u zaborav.

Tri starije Austrijanke koje su sjedile u kutu kod prozora i ispijale svoju popodnevnu kavu, čuvši Brunine komentare, pridružile su se razgovoru.

- Ljubav nije grijeh, nisu nikoga ubili. Treba ih pustiti na miru neka se vole, jer jedino se tako mogu zasititi ljubavi, bez obzira na to je li ona samo tjelesna ili je kompletna - rekla je jedna od dama u kutu, koja je isto kao i njezine dvije kolegice željela ostati anonimna.

Njezina prijateljica, koju je oslovljavala sa Paula, tvrdi da je dečko jako zgodan i da izgleda mnogo starije od 14 godina.

- On će se nauživati ljubavi i steći iskustvo, a što će biti s Renatom. Ona je u neprilikama, nadam se da je muž sada neće ostaviti kad joj je najteže. U protivnom bi joj se moglo dogoditi da mora napustiti Austriju, pogotovo ako je bez novca - dodala je Paula ističući da bi Renatin izgon bila "austrijska presuda istinskoj ljubavi“.

Treća dama u kutu bila je suprotnog mišljenja. Ona je kazala da jedna integrirana žena u austrijskom društvu mora znati što smije, a što ne smije.

- Kad bi neki 40-godišnji muškarac spavao sa 13-godišnjakinjom, odmah bi bio silovatelj i bio znatno strože kažnjen. Red se mora znati i svako treba prvo sebe pitati kako bi mu bilo da se radi o njegovu djetetu. Seks s djecom, bez obzira na to koliko su razvijena, ne smije se tolerirati - zaključila je Austrijanka te dodala kako je Renata osramotila cijelu obitelj, posebice svoje dvije kćeri koje su starije od ljubavnika njihove majke.

Prodavačica u cvjećarnici pokraj ureda rukometnog kluba u Ungarevoj ulici, koja nije znala radno vrijeme kluba, na upit kako komentira ljubav neobičnog para, zdvojno mašućiu glavom kazala je:

- Bez komentara!

Komentara 32

OB
-obrisani-
14:57 16.11.2010.

Kako mi lupaju minuse pedofilske droplje , gej retardare i smrdljive feministkinje raznoraznih profila , ali i dalje za sve isto važi : Pedofilske razvratnice na robiju isto kao što to važi i za muškarce ! ! !

Avatar blackula9
blackula9
23:22 16.11.2010.

ceterum censeo da su te optužbe i procesi protiv učiteljica smiješni...pa žene ne mogu silovati a dečki su dobili veliko iskustvo i poticaj da sazriju i napreduju puno brže od svojih vršnjaka.

JA
jankoprekobrda
11:22 16.11.2010.

Novinarka Snjezana Herak je KRVOZEDNA. Dokle Vecernji list namijerava pisati o ovome???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije