Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED SVOJE ZGRADE

Ubijen šef kriminalističkog odjela u Prijedoru: Grad u potpunosti blokiran, policija traži ubojicu

U Prijedoru ubijen načelnik policije, blokiran grad, traga se za ubojicom
Foto: Dejan Rakita /PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.03.2022.
u 13:46

Ubojica je na Bašića pucao u trenutku kada je krenuo na posao, a navodno mu je pucao u leđa.

Načelnik kriminalističkog odjela Policijske uprave Prijedor ubijen je u ponedjeljak ujutro u tom gradu koji je policija odmah nakon zločina blokirala i traga za počiniteljima.

Kako su izvijestili lokalni mediji u BiH, policijski načelnik Radenko Bašić ustrijeljen je nešto prije sedam sati ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Ubojica je na Bašića pucao u trenutku kada je krenuo na posao, a navodno mu je pucao u leđa. Mediji prenose kako je Bašić uvijek na posao išao pješice i u isto vrijeme, što je ubojici olakšalo posao.

Odmah nakon što je prijavljeno ubojstvo, policija je blokirala cijeli Prijedor postavivši na ulicama i izlazima iz grada punktove na kojima kontrolira sva vozila i prolaznike.

Iz policije su priopćili samo da pod nadzorom Okružnog tužiteljstva poduzimaju mjere kako bi se zločin rasvijetlio.

Kako piše Oslobođenje, pretpostavlja se da se ubojica koristio prigušivačem jer nitko nije čuo pucnjeve. 

- Išao sam jutros po burek, vidim policiju, mislio sam da je opljačkana banka, ali sam vidio kasnije da je ubijen Bašić. Kunem se zdravljem, duša je bio ljudska. Svi smo bez teksta, zašto baš njega. Radio je svoj posao olovkom, a ne palicom, a živio je u zdravom obiteljskom okruženju - kazao je za Nezavisne novine jedan od mještana. 

Prema neslužbenim informacijama, policija je privela više osoba na informativni razgovor.

Oglasilo se i ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske koje je na Facebooku objavilo crnu fotografiju u čast svom preminulom kolegi. 

''Danas smo sa šokom i nevjericom primili vijest da je naš kolega Radenko Bašić brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani. Ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka.

Radenko je svoju policijsku  karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac. U ratu je bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih događanja bio i ranjen na Krupskom ratištu.

Bio je vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije.

Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2, te od prosinca, iste godine, na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije. Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira.

Na mjesto načelnika Odjela za opći kriminalitet raspoređen je 2019. godine, a naredne godine na mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije.

Radenko je ubijen samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju, tokom svoje svakodnevne šetnje od kuće do radnog mjesta. Ovaj put, njegova kancelarija ostala je prazna.

Iza njega ostala je ožalošćena supruga i dva maloljetna sina.

Kolege i prijatelji, ostali su ožalošćeni zbog gubitka kolege koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku.

Iskreno saučešće porodici Bašić! Neka mu je vječna slava!'' - poručili su u odvojenoj objavi. 

Komentara 2

JM
Jack_Meoff_12
11:26 21.03.2022.

Pjijedoj

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:03 21.03.2022.

Cijeli Balkan je mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije