Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lika u strahu: Nakon ubojstva žene napadnuta i izbodena još jedna

dražana grđan
Marko Čuljat
18.01.2010.
u 19:17

Dan nakon što je ubijena Staka Hinić u selu Rudanovcu kraj Plitvičkih jezera, napadnuta je i ranjena Dražana Grđan (42).

Ni 24 sata nakon ubojstva nesretne Stake Hinić (69) u idiličnu Rudanovcu podno Male Kapele, na samoj granici NP Plitvička jezera kraj Borja i Korenice, u subotu navečer napadnuta je još jedna mještanka.

– Gledali smo film na televiziji. Bilo je oko 20 minuta do ponoći i pošla sam u garažu ostaviti mačku da prenoći. Kad sam se vraćala iz garaže, netko me napao s leđa. Uhvatio me za pletenicu, branila sam se pa smo pali na zemlju. Tukao me i ubadao nekakvim predmetom. Ležala sam potrbušice, a on nije prestao bosti i tući. Zapomagala sam i zvala upomoć. Naša dva psa Riki i Bandito počeli su lajati tek nakon što me maskirana osoba srušila na zemlju – kaže Dražana Grđan (42).

Jedan pas nalik na vučjaka je na ulazu u dvorište, a drugi je u dijagonali dvorišta i kuće gdje se možda napadač i krio.

– Kad smo čuli zapomaganje, istrčali smo svi iz kuće. I kćeri i otac Franjo. Našli smo Dražanu na zemlji. Kako psi nisu reagirali, mislimo da je možda riječ i o poznatoj osobi koja je k nama dolazila. U nedjelju sam cijeli dan imao posla s policijom. Pretražili su kuću tražeći oružje. Iako sam branitelj, nisu mi ništa vjerovali, čak su me optuživali da sam ja istukao ženu – kaže Zdravko Grđan, Dražanin muž.

Kirurg dr. Čedomil Vukelić kaže da Dražana Grđan na leđima, u predjelu križa, ima dvadesetak manjih uboda oštrim predmetom veličine od od do četiri milimetra. Nije ju zadržao na liječenju, a Dražana će otići i na pretrage u Rijeku. Rudanovac je jučer bio pust.

Da nije bilo skupine policajaca, činilo bi kao da se ništa nije dogodilo. Prvi susjedi Grđanovih nisu htjeli govoriti s novinarima, kao ni stariji Rudanovčanin koji nije krio strah od iduće noći. Uz vrata je prinio sjekiru da se obrani ako bude trebalo.

– To mora biti netko tko dobro pozna selo. Ovakvo se što nije dogodilo ni u najcrnjim danima rata i poraća. Ne bojim se, ali svašta mi pada na pamet. Mi ovdje nikada kuće nismo zaključavali, ali sada to radimo čim se smrkne – kaže Dragan Rapaić (63) iz Rudanovca.

Jučer kasno popodne napokon se oglasio i načelnik PULS-a Željko Jurković.

U priopćenju kaže kako policija ne isključuje mogućnost da su ova dva djela povezana iako do sada poduzete mjere ne upućuju na to.

Nije zadovoljan što novinari pogrešno ocjenjuju situaciju nesigurnom. Taj se načelnik u nedjelju propustio oglasiti o novom napadu u istome selu u čiju okolicu u godini dođe “samo” milijun posjetitelja iz cijelog svijeta. Jurković poziva Ličane na suradnju i da, ako što znaju o nemilim događajima, jave na telefon 92 ili 675-839 ili najbližoj policijskoj postaji.

Ključne riječi

Komentara 8

TJ
tjelohranitelj
22:51 18.01.2010.

Naša dva psa Riki i Bandito počeli su lajati tek nakon što me maskirana osoba srušila na zemlju – kaže Dražana Grđan (42).

UD
udrimuski
06:19 19.01.2010.

ajde sad da vidimo hrvatski csi.....

CV
cvijece
22:19 18.01.2010.

A zar ne bi mogli policajci u civilu provesti tamo koji dan,pa čak i žena - policajac?Pa ne smije se dopustiti da netko straši i terorizira ljude.A Kim zaboravlja da ima starijih ljudi koji se ne mogu braniti,ma kakve crne borilačke vještine kada imaš sedam banki i jedva stojiš na nogama a netko mora ljudima osigurati mir i red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije