Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premlaćena u ćeliji

Lijepu Juliju pretukli zatvorski čuvari jer nije htjela u bolnicu

'Former Ukrainian Prime Minister Yulia Tymoshenko (L) speaks to a police officer as Judge Rodion Kireyev of the Kiev Pechersky court reads the verdict to her on October 11, 2011.  Tymoshenko was sente
Foto: 'SERGEI SUPINSKY'
1/6
25.04.2012.
u 20:32

Državna pravobraniteljica Nina Karačova zatražila je kazneni proces i otkaze u zatvoru

“Prišli su krevetu, umotali me u plahtu i počeli me vući iz kreveta, brutalno koristeći silu. Očajna i u bolovima, počela sam se braniti, a dobila sam snažan udarac šakom u trbuh. Činilo mi se da je riječ o posljednjim trenucima mog života”, piše bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko u priopćenju koje je novinarima pročitao njezin odvjetnik Serhij Vlašenko.

Princezu Narančaste revolucije pretukli su u petak zatvorski čuvari koji su je na silu htjeli prebaciti u bolnicu. Timošenko je odbila liječiti se u bolnici jer je njezin liječnički tim, koji čine dva doktora iz Njemačke, ustvrdio da bolnica u Harkovu nema uvjete za Julijino liječenje.

– Nakon premlaćivanja Julija je počela štrajkati glađu. Ovo je sramota! – kazao je odvjetnik Vlašenko ispred zatvora u Harkovu, gdje se Timošenko nalazi od prošle godine, kada je osuđena za zloporabu položaja.

Zamjenik državne pravobraniteljice nenajavljeno je u srijedu upao u zatvor Kačanovskaja u kojem Timošenko služi sedmogodišnju robiju, nakon objave da je bivša premijerka pretučena. Državna pravobraniteljica Nina Karačova potvrdila je da Timošenko ima masnice na podlaktici i nadlaktici duž desne ruke te “podljev značajnih razmjera u predjelu trbuha”.

Sedam godina robije

Karačova, kojoj mandat daje ukrajinski parlament Verhovna Rada, zatražila je kazneni proces za počinitelje i otkaz za sve kojima se ustanovi odgovornost za nasilje. Podsjetimo, Timošenko je osuđena u listopadu 2011. na sedam godina zatvora zbog potpisivanja štetnog plinskog ugovora s Rusijom, a u međuvremenu je protiv nje pokrenuto nekoliko kaznenih postupaka zbog utaje poreza i financijskih malverzacija.

Timošenko je u petak navečer prebačena iz zatvora u lokalnu bolnicu, a u nedjelju je ponovno vraćena u zatvor. Juliju su ranije pregledali neurolozi iz Berlina i ocijenili da joj je potrebna operacija zbog uklještenja živaca te da zbog velikih bolova koje trpi nije sposobna sjediti u sudnici. Vlašenko, međutim, vjeruje da je ona prebačena u kliniku protiv svoje volje.

Protiv Timošenko je u petak podignuta još jedna optužnica za pronevjeru novca i utaju poreza tijekom devedesetih godina dok je upravljala ukrajinskom energetskom kompanijom. Istoga dana u sudnicu je donesen krevet u kojem bi Timošenko trebala ležati tijekom procesa. Ona je odbila ovakav scenarij i zatražila da joj se sudi u odsustvu. Europska komisija zatražila je od ukrajinskih vlasti objašnjenje za navode bivše premijerke.

Preljub ili prijevara

U jeku skandala s nasilnim čuvarima na YouTubeu je osvanula snimka na kojoj se Timošenko navodno ljubi sa svojim odvjetnikom Vlašenkom. Trominutna crno-bijela snimka prikazuje ženu sličnu Juliji Timošenko kojoj u sobu ulazi muškarac sličan njezinu odvjetniku Serhiju Vlašenku. Potkraj snimke žena pada u zagrljaj muškarca i strasno ga ljubi. Odvjetnik je kategorički odbio da je u ljubavnoj vezi s Timošenko i najavio je tužbu protiv onih koji su pustili snimku. Vlašenko smatra da je snimka spin kojim se treba odvratiti pozornost javnosti s premlaćivanja Julije Timošenko.

Komentara 70

Avatar Becarina
Becarina
21:47 25.04.2012.

Zajedno sa juscenkom dobila izbore,svrgnuli komuniste i onda pohlepna za vlascu,pocela se otimati za istu isve unistila kao jaca,koju treba kazniti jednako ko i ovu plavusu.

OB
-obrisani-
21:48 25.04.2012.

ovakva podmetanja i montiranja, krivotvorenja, javni medijski linč, premlaćivanja po zatvorima, tipična su za sva režimska pravosuđa, pa niti u Hrvatskoj toga nismo pošteđeni

OB
-obrisani-
23:20 25.04.2012.

Zna li tko kako je Bayern prošao večeras?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije