Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

'Lijepo je vidjeti da prvi čovjek EU komunicira na taj način o Vukovaru'

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
07.06.2019.
u 18:07

Tek kada Zakon o obnovi i razvoju Vukovara ugleda svjetlo dana znat ćemo što on sve donosi. Suština našeg prijedloga zakona je da se buduće investitore oslobodi poreza na dobit, kaže Penava

– Moramo dati veću potporu hrvatskoj Vladi u naporima rekonstrukcije i modernizacije i obnove Vukovara, rekao je predsjednik EK Jean-Claude Juncker tijekom svoje današnje posjete Zagrebu.

Te riječi prvog čovjeka EU posebno je pozdravio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je u izjavi novinarima rekao kako su to iznimno lijepe vijesti za sve Vukovarce.

– Lijepo je vidjeti da prvi čovjek EU komunicira na taj način o Vukovaru. I ta izjava pokazuje kako smo na dobrom putu iako to još uvijek nije ništa konkretno. Naš prijedlog novog Zakona o obnovi Vukovara, koji bi trebao osigurati nova ulaganja i radna mjesta u Vukovaru, je već tri godine u Bruxellessu, rekao je Penava.

Dodao je kako ove riječi Junckera ne znače još uvijek ništa konkretno, ali i da čim prvi čovjek EU tako govori da se nada kako će se u što kraćem vremenu s riječi preći na djela i kroz zakonsko rješenje, koje omogućuje višestruko povećanje investicija, Vukovaru vratiti gospodarski status kakav je nekada imao. Kazao je kako je poslije EU izbora za očekivati da će predsjednik EK i dalje biti iz redova europskih pučana te da će riječi Junckera biti pokazatelj i kontinuitet u EU.

– Tek kada Zakon o obnovi i razvoju Vukovara ugleda svjetlo dana znat ćemo što on sve donosi. Suština našeg prijedloga zakona je da se buduće investitore oslobodi poreza na dobit. Tu je i još nekoliko odredbi i pogodnosti koje bi trebale osigurati veća ulaganja. Mi ne tražimo da se nama pomaže onedogled nego da barem u najelementarnijoj osnovi se uvaži razina ratne štete koja je propisana i objavljena. To je minimum koji očekujemo koji bi nam omogućio normalan start i da budemo konkurentni s gradovima i država u okruženju, kazao je Penava.

GALERIJA Premijer Plenković  i Jean-Claude Juncker u Zagrebu

Ivan Penava
1/8

 

Komentara 3

BR
branka1958
00:01 08.06.2019.

Gdje je silan novac zavrsio koji je godinama uplacivan za Vukovar

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:39 07.06.2019.

Vukovar treba postati i europski gradheroj. Za sve to treba zahvaliti našem Ocu Domovine, generalisimu i heroju Vrhovniku, Mesiji Franji, koji se odlučio da stvori, kao Staljin, svoj gradheroj, koji istina nije odbranio, ali ga je ipak uz potporu naših transatlanskih prijatelja i saveznika povratio u nezavisnu državu. Ne mogu se prečuditi kako naše vjerodomoljubne vlasti nisu Vukovar preimenovale u Franjograd, zbog zahvalnosti što je izložio Vukovar dugotrajnom bombardiranju i granatiranju i tako stvorio od njega grad heroj, a Vukovarce herojima i velikomučenicima. Ako naš Hrvatski Bog da Vukovar očekuje svijetla budućnost, ako ništa drugo, makar da bude preimenovan, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije