Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRTNIK OPTUŽEN ZBOG SEKSUALNIH DELIKATA

Lijepio oglase po stanicama blizu škole pa navabio maloljetnicu koju je silovao te joj prijetio

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
24.06.2021.
u 08:10

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se 60-godišnjaku, koji je inače obrtnik iz Zagore, produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja te koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjaka kojeg tereti za više silovanja maloljetnice. Tereti ga se da je krajem 2020. i početkom 2021. godine, na više autobusnih stajališta na području Splita, pretežno u blizini obrazovnih ustanova zalijepio oglas u kojem je naveo da  traži djevojku za druženje uz naknadu.

Na oglasu je bio i njegov broj telefona, a na taj telefon mu se javilo, kako se navodi u optužnici, dijete sniženog rasuđivanja. Tom je djetetu, 60-godišnjak, kako se tereti  tijekom dva tjedna poslao više SMS poruka, nakon čega ju je silovao. Ona se odbijala nakon toga naći s njim, a on joj je prvo prijetio da nikome ništa ne govori, zatim joj je zaprijetio da će nauditi njoj bliskoj osobi nakon čega ju je još dva puta silovao.

Djevojka, koja inače ima mentalnih poteškoća, ipak se povjerila bliskoj  osobi koja je o svemu izvijestila policiju pa je 60-godišnjak završio iza rešetaka. Kada je uhićen branio se da nije znao da je djevojka maloljetna. Inače, osim  nje na oglas mu se javilo još nekoliko djevojka koje su kao "naknadu" za druženje s njim od njega dobivale par stotina kuna. Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se 60-godišnjaku, koji je inače obrtnik iz Zagore, produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja te koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

VIDEO: Evo kako rashladiti automobil tijekom ljetnih vrućina

Komentara 4

PL
posten_lopov
09:30 24.06.2021.

Ako je ona maloljetnica, onda je on pedofil, dakle corka na bar 20 godina, taman da izadje na slobodu na vlastitu sahranu.

DU
Deleted user
08:36 24.06.2021.

Ja sam čuo da se ovce vabe, nikada da se djevojke vabe. Da, možda u Šumadiji ili jiš malo južnije.

IK
ikral
11:17 24.06.2021.

Treba uvesti pendrečenje kao kaznu, svaki dan do kraja života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije