Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi hrle u gradove
Povratak na članak

Liječnika je 996 više nego 2011., ali ne žele u Liku

U Pakracu na ginekologiji je dvoje liječnika, u Sisku dva radiologa, gospićka bolnica ima jednog anesteziologa na odjelu, kaže dr. Ada Barić

Komentari 3

DU
Deleted user
22:17 27.05.2017.

Kažu da moramo imati kvalitetnu snimku stanja, a svatko klikom miša može dobiti podatak koliko je u sustavu doktora, kojih specijalizacija jer svaki liječnik mora imati licencu i svatko dobije svoj broj koji je na pečatu , pa kako se ne zna? Pozanto je da je zdravstvo složen sustav. Jako puno je ordinacija, odjela, složenih jedinica u kojima participiraju konstantno jedni te isti liječnici pa se pacijentima čini po bolnicama da se liječnici samo "našetavaju" jer često idu iz jedne jedinice u drugu, a pacijent koji gleda to iz čekaonice se čudi što svi nekamo idu samo njegov doktor ne dolazi, a i on je negdje drugdje (na odjelu, na konzilijarnim, na sastanku-stručnom, u ravnateljstvu, u raxnim povjeresntvima za lijekove, struku, etiku...a sve se to odvija, zamislite, za vrijeme radnog vremena! Kada bi se održavalo? Jedna novinarka je nedavno na TV-u rekla da se čudi zašto CT, MR...i svi ti uređeji ne rade i subotom i nedjeljom....u 3 smjene....Je, draga moja, na tim uređajima netko mora i raditi! Kada je bilo govora o dodatnom radu doktora svi su se uznemirili da im doktori ne budu umorni, da slučajno tako umorni ne pogriješe baš na njima (na drugima, Bože moj, to nekako možemo izdržati, ali na meni - Bože sačuvaj!)! Kada ti isti doktori rade prekoviše i u bolnicama na svom radnom mjestu nitko se ne boji da će "pregoriti"! Mantra da dadoktori ne idu vani samo zbog plaće, je samo napola točna. Prije svega idu zbog plaće! Normalno i uvjeta rada. O tome se i radi!

VL
Avatar alien79
alien79
08:39 28.05.2017.

Ne žele u Liku? Neka idu u Dublin presvlačit pelene penzićima

VL
FE
fefellerunt
17:00 14.05.2017.

Liječnika će uvijek nedostajati, j er oni koji znaju i hoće rade po 8 sati efektivno i to za istu plaću kao i ona većina od 80% koja odradi efektivno 1 sat dnevno , ovih 20 % nikako ne može sve odraditi, ostaje samo diviti im s u motivaciji i da ne odu van , a ako odu , onda sve ostaje na ovoj većini koja niti zna niti hoće raditi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.