Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukidanje dežurstva
Povratak na članak

Liječnik zbog rada u smjenama mora ostaviti pacijenta

Ministarstvo: Regulirali smo prekovremene, a plaća se može povećati na temelju uzastopnog odrađivanja smjena.

Komentari 15

NV
novo vriijeme
11:31 10.01.2014.

Zapravo za one koji ne znaju smjenski rad je samo 10% više plaćen, znači od 8-16h 400 kuna dnevnica , a od 20 do 7h ujutro 440kuna. Tko želi operirati u 2h noću za 40 kuna više? Nije operacija tržnii centar da se tipka račun, bez nakane da blagajnice omalovažavam ali i same bi se složile da je to tako. Račun semože popraviti , pacijent ne. Radi se o iznimno stresnom poslu.

VL
DO
doktorica
11:29 10.01.2014.

neka dežuraju liječnici iz MIZ i HZZO-a.....

VL
RO
rotten12
11:07 10.01.2014.

A doktori jadni tolikooo skrbe o pacijentima i oni su sada jadni uvrijeđeni što će"jadni" pacijenti čekati i neće imati dobru skrb...Moj bože pa kome oni prodaju te priče....Svaka čast izuzetcima kojih je na moju veliku žalost pre pre malo ali imao sam na žalost prilike biti pod njihovom "skrbi"...najblaže rečeno je da sam se osjećao kao u vet.stanici...Svi te ignoriraju kao ti si komad mesa što oni tebi imaju reći što ti je...Dobijem za obrok pripravak sa ISTEKNUTIM ROKOM da ne nabrajam dalje....Poanta priče je da ostaju bez para a morat će više raditi iako kao što je gore rečeno nakon 50 godina teško je mentalni sklop promijeniti da plaču moraš zaraditi kao i svi drugi u RH

VL
DU
Deleted user
11:35 10.01.2014.

Nisam njihov i ne branim ih ništa posebno, ali koliko se u Hrvatskoj izdvaja za zdravstvo i što se sve za to dobije to je i previše. Pogotovo su u pogledu korištenja zdravstvene zaštite zakinuti ljudi koji su u radnom odnosu jer moraju izbivati s posla ako trebaju nešto kod doktora, dok razno razni penzioneri koriste tri puta više nego što su u životu izdvojili za zdravstvo. A i ubuduće se neće sve moći ostvariti u smjenskom radu jer davanje urina, vađenje krvi i slične pretrage imaju svoja pravila kada se mogu raditi. Raspitajte se po bolnicama koliko ima nepodignutih nalaza skupih pretraga pa da se onda vidi kako se troši novac. Ako se dobije pripravak sa istekom roka trajanja to je prednost objedinjene javne nabave gdje se znatno uštedilo.

VL
NV
novo vriijeme
12:13 10.01.2014.

Da li je zakonito da Ministar u sred štrajka vrši pritisak na predsjednika sindikata Babića reorganizacijom njegovog odjela u ništa i srozavanjem njegovog radnog mjesta na obično radno mjesto. To je zloraba političkog položaja jednog diktatora minsitra kojise pohvalio da će napraviti uštede u zdravstvu makar na nakradan način smanjenjem plaća djelatnika a ne pravom reformom i ikvalitetom usluge u koju spada i efektivnost, odnosno trošak koji odgovara najboljem rezultatu liječenja.

VL
DE
denihr
12:14 10.01.2014.

Neka u uredovno radno vrijeme ne rade u privatnim klinikama i ambulantama ,molim lijepo

VL
AC
acer7
12:47 10.01.2014.

ok. gotovo je. Doktori lijepo dajte svi otkaz, nađite posao u EU. dočekati će vas objeručke i sa cvijećem. duplo veća plaća i sve riješeno. Jer ste odvratni postali. Imamo zdrastvo a u biti nemamo. a da bi se problemlem riješio sustav mora pasti i isponova, ovako nas mrcvarite. uzimaju nam od plaća a nemamo zdrastvo. Bezobrazni ste, gamad. sin mi mora na malu operaciju, ali polako postaje opasna. Nitko vas ne tjera. ajde lijepo van iz hr, i gotovo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.