Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u zdravstvu
Povratak na članak

Liječnik završio na sudu zbog prekovremenih sati: Da ne radimo tako, došlo bi do kolapsa

Liječnik Igor Tripalo završio je na sudu jer je mjesečno imao više od 180 prekovremenih sati, no srećom po njega, oslobođen je optužbi

Komentari 26

DU
Deleted user
22:27 03.09.2019.

Tko je doktora tužio odnosno protiv njega podnio kaznenu prijavu koja je kao posljedicu imala podizanje optužnice i sudski proces? To iz članka nije moguće razabrati.

VL
Avatar maxist
maxist
21:54 03.09.2019.

minister Kujunđa nonšalantno veli sve je u redu.....onda je to tak !

VL
DU
Deleted user
23:01 03.09.2019.

recimo da sam liječnik..operiram, odradim svojih 8 sati, ostavim pacijenta otvorenog grudnog koša i odem doma... što bi mi rekli pacijenti?.. što bi mi šaputala moja savjest?.. a nisam liječnik.. i ponekad imam 240 sati mjesečno.. i da jednostavno odemm doma, dobio bih neku sankciju i u konačnici otkaz.. sila ne pita..

VL
JA
Javnodobro
22:15 03.09.2019.

Sad je dobro... sutra se nezna. Neka nam Bog pomogne kad doktora nebude... za siromašne naravno.

VL
DO
doktorica
23:30 03.09.2019.

niječudo da odlaze u političare-malo rada a nikakve odgovornosti.

VL
IG
igorl
08:53 04.09.2019.

Srecom po njega pa nije osudjen? Srecom po Ogulin. Inace bi im iduca nezgoda bila kod lokalnog vraca, amputacija sa komadicem drveta u zubima i pola litre rakije.

VL
NV
novo vriijeme
23:18 03.09.2019.

Da nije radio tko bi umjesto njega a da takodjer ne završi na sudu

VL
IB
iva.begovic
07:25 04.09.2019.

Ogulin ima cca 8000 stanovnika, sa okolnim mjestima 13.000. Toliko po popisu iz 2011, danas vjerojatno i manje. Od Ogulina do Rijeke je manje od 100 km, isto i prema Karlovcu. Nevjerojatno mi je da je uopće ikome palo naa pamet da bi Ogulin trebao imati bolnicu, a tek liječnik koji ima toliko prekovremenih? Pa koliko je imao intervencija, jesu li Ogulinci toliko bolesni? Meni je to sve bolesno - u glavu.

VL
IB
iva.begovic
07:53 04.09.2019.

Slučaj one liječnice iz Pule, pedijatrice koja prekovremenim radom zaradi neto preko 39.000 kuna mjesečno, također je sramotan. Iako ona vjerojatno ima liječničkih intervencija, sramotno je što se u 40 godina liječničkog rada nije pobrinula tko će ju zamijeniti. To je njezina sramota i sramota bolnice. Kakvo je to upravljanje kadrovima, kakvo je to planiranje kada se dovedu u situaciju da im 70godišnja liječnica radi dvije smjene bez prekida? Čitam, pacijentice je hvale jer je bila prisutna na porodima. To je lijepo, rodiljama daje sigurnost, ali ako je s trudnoćom i s bebom inače sve u redu, zašto bi pedijatar bio prisutan na porodu. To je nadstandard kakav je rijedak i u skupim privatnim klinikama ali dobro dođe za pokazati se potrebnim u javnim bolnicama u kojima javni novac curi na sve strane. Pa javna zdravstvena usluga postaje sve skuplja i sve nedostupnija. Ravnateljstvo pulske bolnice treba smijeniti jer nije vodilo računa o obnavljanju kadra i na vrijeme raspisalo speijalizacije iz neonatologije.

VL
Avatar 2222
2222
08:08 04.09.2019.

Umjesto da pohvale i nagrade ovog doctora oni dizu optuznice ! Sram bilo ove zakone i koji ih stavlja u funkciju .Oni bi rado vidjeli ljude da umiru i da se iseljavaju ,tako da naprave mjesta za izbjeglice.FUJ

VL
SI
sicario
06:58 04.09.2019.

Apsurd. Kaj nebi trebao završiti na sudu onaj koji je doveo do toga da liječnik radi više od 180 sati recimo Kuja ili Plenki? Koliko je meni poznato da to tak piše u zakonu.

VL
RI
ribnjačar
00:03 04.09.2019.

svi u vladi imaju doktore na -klik . nije im previše bitno kako diše zdravstvo za one-večinu- i državne i privatne i babe s placa i radnike i one koji su 35- 40 g /im se uzimalo od plače za zdravstveno/ovo je još jedan od primjera da je prije u jugi bilo bolje/ na sreču uključivosti , tolerantnosti ,oprosta, stabilnosti ,sljepljeni za sve bitne faktore u regiji u namjeri da im se pomogne krilima prema evropi morali bi progutati i ovu knedlu ( makar bila udica ) u čast trpnji i nadljuskim naporima prvih ministara da svatko od njih dovrši uspjeh u svojim namjerama .na tom putu želim nam sreču , Hrvatima i Hrvatskoj sa svim njenim dobrohotnim građanima . eto , podrška doktorima .... a ovako pozitivno siguran sam da elemnti neče izbrisati . dva crvena ne bih podnio !

VL
IB
iva.begovic
07:21 04.09.2019.

Nema nikakve potrebe da Ogulin ima bolnicu. Rijeka nije daleko. Niti Nova Gradiška ne treba bolnicu, niti Vinkovci, niti Bjelovar itd. To ne samo da nije ekonomski opravdano nego zbog malog broja liječničkih intervencija ti liječnici tamo gube iskustvo, znanjee blijedi i ne pružaju kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Što je loše za pacijente i u određenom trenutku može biti pogubno. Što znači da nije pokrivena hitna pomoć u Ogulinu? To znači da liječnik nije u pripravnosti od doma, a godišnje je sve skupa i u radnom vremenu i u pripravnsoti imao deset intervencija. Ako i toliko.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.