Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESAVJESNO LIJEČENJE

Liječnik trudnicu poslao kući, idućeg dana rodila mrtvo dijete

Stetoskop
Foto: Robert Anic/PIXSELL
05.03.2023.
u 18:53

Pokrenuta je istraga protiv 46-godišnjeg liječnika koji je pogrešno očitao CTG zapis i zanemario simptome 30-godišnje trudnice te ju poslao doma umjesto da ju zadrži u bolnici. Ona je idućeg dana rodila mrtvo dijete

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 46-godišnjeg liječnika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak 11. listopada 2020., kao liječnik u jednoj medicinskoj ustanovi, pogrešno očitao prijemni CTG zapis i zanemario prisutne simptome kod 30-godišnjakinje, koja je pristupila na pregled u 31. tjednu trudnoće, a zbog kojih ju je bilo potrebno hospitalizirati. Osnovano se sumnja da ju osumnjičeni 46-godišnjak nije hospitalizirao već ju je poslao kući uslijed čega je ona idućeg dana rodila mrtvo dijete.

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj da se nešto slično dogodilo u Međimurju. Godine 2020. par je tužio Županijsku bolnicu Čakovec za 150 tisuća kuna jer su smatrali da je nehajnim odnosom prema trudnici i površnim očitavanjem CTG zapisa liječnica uzrokovala mrtvorođenje zbog fetalne asfiksije neposredno prije poroda na Odjelu ginekologije i opstetricije s neonatologijom. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu pokrenulo je istragu zbog sumnje u nesavjesno liječenje, ali je Općinski sud u Čakovcu odbio je tužbeni zahtjev zbog čega je par morao isplatiti ukupno 72 tisuća kuna u nadoknadama.

VIDEO: Šag: Mjesto gdje je upucan policajac

Komentara 5

ER
erosaonogasvijeta
02:12 06.03.2023.

Beros, Beros/ AP, AP?

MI
Misko12
13:20 06.03.2023.

Neki dan u bolnici sestra milosrdnice primljena žena u visokoj trudnoći, ali na žalost dijete je bilo mrtvo. Majku su slobodno mogu reći 36 sati mučili sa drugovima, da rodi to mrtvo dijete, umjesto da su joj napravili carski rez. Doktori kažu da je to normalni porod. Nek svoje žene tako po rađaju

DU
Deleted user
22:13 05.03.2023.

Kad se nešto takvo grozno dogodi naravno da se traži krivac. A njega jednostavno nekad nema. Nekako ne vjerujem u ovu priču o krivo protumačenom ctg grafu. Baš me zanima tko je to rekao da je on krivo protumačen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije