Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Farma beba u Nigeriji

Liječnik spavao djevojkama, pa prodavao njihovu djecu

Žrtve su mlade i siromašne djevojke
REUTERS
01.01.2010.
u 14:27

Čim sam ušla dobila sam injekciju i nakon toga sam zaspala. Kad sam se probudila shvatila sam da sam bila silovana. U sobi su držali još 19 djevojaka. Sve su bile silovane.

Nigerijska policija uhitila je liječnika koji je spavao s mladim djevojkama, čuvao njihovu trudnoću do poroda, a potom njihovu djecu prodavao krijumčarima, javlja BBC. Liječnik, čiji se identitet ne spominje, sramotnu liječničku praksu razvio je u svojoj privatnoj klinici u gradu Enugu na jugoistoku zemlje. U trenutku ulaska na kliniku policija je otkrila pet trudnih djevojaka u dobi od 12 do 17 godina, a osumnjičeni je priznao da je oplodio djevojke, te da je nakon rođenja vlastitu djecu namjeravao prodati krijumčarima ljudi. Trafficking nije rijetkost u Nigeriji gdje se i djeca prodaju za rad ili prostituciju. Upravo u Enugu, policija je 2008. otkrila “farmu beba“, odnosno privatnu kliniku na kojoj je tada pronađeno sedam trudnih djevojaka čija su djeca također trebala završiti kao roblje.

Liječnik te bolnice, kojemu se sada sudi, navodno bi namamio tinejdžerice koje su neplanirano zatrudnjele tako što bi se ponudio da im napravi pobačaj. No, u bolnici bi ih zatvorio i držao ondje sve dok ne bi rodile, a nakon toga ih je prisiljavao da mu daju dijete za 170 dolara, a potom bi ih prodavao za 3800 dolara. Nigerijske “farme beba“ već godinama šokiraju svijet, a čini se da postoji cijela mreža privatnih klinika u kojima se siluju zatočene djevojke, a potom im se djeca oduzimaju.

Državna agencija za borbu protiv trgovanja ljudima nema statistiku koliko se beba “uzgaja” na taj način, ali pretpostavljaju da je mreža široko razgranata. Osim krađe djeteta već trudnim djevojkama, na farmi su primali i djevojke koje su bile toliko siromašne da su dobrovoljno došle u bolnicu prodati dijete za novac. Liječnik ili lokalni mladići bi ih silovali, i kada bi rodile, prodale bi dijete u zamjenu za novčanice.

Jedna je djevojka to ovako opisala: “Čim sam ušla dobila sam injekciju i nakon toga sam zaspala. Kad sam se probudila shvatila sam da sam bila silovana. U sobi su držali još 19 djevojaka. Sve su bile silovane.”

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar jura-100
jura-100
12:47 04.01.2010.

\"...sramotnu liječničku praksu razvio je u svojoj privatnoj klinici\" Za ovog pametnog \"novinara\" to je SRAMOTNA praksa??? Nije to sramotno, neko KRIMINALNO !!!

MA
malena27
14:56 01.01.2010.

O, svijetu bolesni , nikome nece biti zao kada nestanes!!!

MM
Mladen Miletić
17:32 01.01.2010.

Nigerija če ostati bjeda kada se sudi lječniku koji je postao uspijhešni poduzetnik. Vjerovatno če ga daleko jače i više kazniti nego što mi naše Glavašre kažnjavamo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije