Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro Gabrijel Bebić
Povratak na članak

Saraga o smrti dječaka (9) u Splitu: Tko god se ovako razboli, može umrijeti

Radilo se o vrlo opasnoj kombinaciji virusa i bakterije. Sepsa je inače stanje koje može izazvati smrt u samo nekoliko sati.

Komentari 17

MA
Maky2507
08:58 15.12.2018.

Normalno da moze umrijeti svatko od takvog virusa, ali doktore ovdje nema ni rijeci o tome da je dijete tjedan dana prije smrti dolazilo kod svog lijecnika i taj lijecnik nije poduzeo nista cak mu ni krvnu sliku nisu izvadili. Nego rekli da je gripa i da lezi kuci i da ce proci.

VL
DU
Deleted user
09:52 15.12.2018.

Tko god izađe na cestu, može umrijeti nivo argumenta. Zato ste tu vi velecijenjeni doktore da takve stvari smanjite na minimum. Kako ste Bandiću prepoznali sve simptome doduše druge bolesti, al jednako opasne na vrijeme ?

VL
Avatar Ronin
Ronin
10:54 15.12.2018.

Dječaku nije pružena odgovarajuća liječnička pomoć i zato je umro. Krivi su doktori i točka.

VL
Avatar StevoHorvat
StevoHorvat
09:05 15.12.2018.

I ne samo to, druže doktor. U Ervackoj tko god plati, može dobiti diplomu.

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
09:37 15.12.2018.

Bolest nije za sirotinju ?

VL
DU
Deleted user
09:56 15.12.2018.

Kriva dijagnoza!, poslali mladica kuci. Kad je bilo kasno doveli ga u bolnicu i djecak umro. Ovaj ovom svojim izjavom cuva svoju guzicu a clanak djelomicno iznosi dogadaj. Zdravstvo nije obavilo posao kako treba. Djecak je umro. Ko je kriv ? Moj caca?!

VL
NE
neutina
13:37 15.12.2018.

Zašto mi se čini da je ovo retorika vrlog ministra iz usta drugog liječnika?Ne treba nama pouka koliko je smrtnosna određena neka bolest ili pak objašnjenje kako svatko u svakom trenuttku može preminuti,to i svaka budala zna.Ostaje neobjasšnjivo da ništata nije učinjeno da bi se barem pokušalo pomoći djetetu,koje je imalo sve simptome ,koje bi svakog liječnika trebali zabrinuti,Bez laboratorijskog nalaza,bez upučivanja u najbližu bolnicu(gdje bi stanje brzo bilo prepoznato kao sepsa),upornog vračanja kući s hitne etc.Cijela situacija pokazala je totalnu nebrigu,nesposobnost i neodgovornost medicinske skrbi,a sve "politikom" ministarstva i ministra osobno,jer on je taj koji je odgovoran za rad svake zdravstvene institucije.Sve to govori da ničiji život,osim života bogatih i moćnih više nije bitan.Oko Bandića odmah se sjatili liječnici,prepoznali opasnost.a ovo dijete nije bilo vrijedno spavašanja,po svemu sudeći,jer da je bio dijete bilo kojeg moćnog ili bogatog sigurna sam da bi bilo spašeno.

VL
SE
senior
11:28 15.12.2018.

Doktori griješe kao i svi, oni više nego drugi jer se igraju našim životima. NJ ihove mnogobrojne brljavštine krije crna zemlja.

VL
SM
san.martino
10:44 05.01.2019.

Ne moze ako ne zivi u drzavi nesposobnih i korumpiranih lijecnika! Na svojoj kozi sam osjetio koja je skrb kad das kuvertu ili kad ne das! Stoko jedna pohlepna,nikad vam dosta!

VL
MA
Mande09
13:52 15.12.2018.

H1N1 pa to je svinjska gripa. Zasto o tome nije obavjestena javnost ili barem gradjani Metkovica?

VL
DU
Deleted user
00:55 16.12.2018.

Bolje da se nisi niti javio...Užas. Kakva je to argumentacija? Dijete nije obrađeno nego tek kad je bilo prekasno za išta učiniti i sad “tko se ovako razboli, može umrijeti”. Pa kakvi ste vi ljudi?

VL
Avatar gordi
gordi
12:20 15.12.2018.

bi li umro dječak da je bio od nekog doktora ili administratora u bolnici??? dobio bi apartman i svu moguču njegu... a ovako tko šiša običnog Hrvata koji je krv proljevao dok je ministar zdravstva ratni put imao u Njemačkoj...da.da sam roditelj tog malog anđela dobro znam što bi napravio

VL
AN
anchy80
12:07 15.12.2018.

Danas većina doktora ne radi nalaz krvne slike kad dijete ima temperaturu, samo se roditeljima kaže da moraju sniziti temperaturu, a zašto je temperatura visoka, to nije bitno. Bi li diječak preživio da je poslan u Split na vrijeme na vađenje krvi i da je dobio antibiotik?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.