Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon prometne nesreće

Liječnik podmetnuo vlastiti urin i krv za analizu na alkohol kako bi zaštitio pijanog brata

Najavljen štrajk liječnika u Mostaru
Thinkstock/ilustracija
23.08.2019.
u 12:13

Te večeri kada su braća ušla u Zavod za hitnu medicinu, mlađem bratu već su bili izvađeni krv i urin. Brat liječnik njih je uzeo i, sumnja se, podmetnuo svoje

Virovitičko-podravski liječnik osumnjičen je da je podmetnuo vlastite uzorke krvi i urina za analizu na alkohol, a kako bi spasio brata koji je nekoliko sati ranije izazvao prometnu nesreću. Nevjerojatna priča odigrala se 30. ožujka, a PU virovitičko-podravska u četvrtak je dovršila kriminalističko istraživanje. Kazneno je prijavljen zbog sprječavanja dokazivanja.

Policija navodi kako je 36-godišnji liječnik te večeri, izvan službe, ušetao u službene prostorije Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, gdje je zaposlen kao liječnik. Poveo je i svoga brata, kojemu je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici naložilo izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol, a sve zbog prometne nesreće koju je skrivio istoga dana.

- Poradi otežavanja dokazivanja pred sudom, osumnjičenik je iskoristio svoj položaj liječnika i bez znanja drugog medicinskog osoblja, koje se tada nalazilo u službenim prostorijama, podmetnuo svoje biološke uzorke krvi i urina, koji su zatim po medicinskom osoblju zapakirani i poslani na vještačenje u Zagreb. Slijedi podnošenje kaznene prijave – priopćio je Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o prometnoj nesreći koja se zbila 30. ožujka oko 18 sati u Slatini. Liječnikov brat, 34-godišnjak, prebrzo je uletio u kružni tok, sletio s kolnika i udario u rasvjetni stup. Srećom, nitko od ukupno tri osobe u automobilu nije ozlijeđen. Vozač je bio "podgrijan", navodno, s više od 1,5 promila alkohola u krvi

Te večeri kada su braća ušla u Zavod za hitnu medicinu, mlađem bratu već su bili izvađeni krv i urin. Brat liječnik njih je uzeo i, sumnja se, podmetnuo svoje.

Cijela se priča počela raspetljavati kada su se rezultati analize iz zagrebačkog Centra Ivan Vučetić stigli u Viroviticu.

Komentara 6

PH
Petarstijena-HR
12:31 23.08.2019.

Izvršio je veliku nuždu na cijelu liječničku profesiju i Hipokratovu zakletvu!

PH
Petarstijena-HR
12:28 23.08.2019.

Suci, političari i liječnici su 3 najkorumpiranije profesije u RH.

Avatar Kaladin
Kaladin
12:26 23.08.2019.

A gdje je bila policija, ako se uvaj ušetao s bratom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije