Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČIO JE KAŠALJ

Liječnik je nije htio primiti zbog korone, a onda je dobila najgoru moguću dijagnozu

Rak pluća
Thinkstock
09.10.2020.
u 10:08

Nakon što ju je odbio primiti na pregled, liječnik obiteljske prakse ženi je prepisao antibiotike tijekom dva telefonska razgovora koja su imali u lipnju. U kolovozu je utvrđeno kako boluje od raka pluća koji je u terminalnoj fazi

Zbog koronavirusa Ellie Krzywy (62) nije mogla nikako dobiti termin za pregled na koji je željela otići jer ju je mučio kronični kašalj. Kad je napokon došla na red, doznala je da joj je ostalo još samo šest mjeseci života jer boluje od raka pluća koji je u terminalnoj fazi.

Njezina kći Marina Sendall tvrdi kako Zdravstveni centar u engleskom Gloucesteru nije primao pacijente na preglede zbog pandemije koronavirusa.

Nakon što ju je odbio primiti na pregled, liječnik obiteljske prakse ženi je prepisao antibiotike tijekom dva telefonska razgovora koja su imali u lipnju. On je vjerovao kako su simptomi koje je imala znak infekcije prsnog koša, piše Daily Mail.

Kada je počela gubiti dah i usne su joj poplavile, zatražila je sastanak. Prije nego što ju je liječnik primio, morala se testirati na COVID-19. Kada je dobila negativan test, ustanovljeno je da joj razina kisika u krvi opada.

Otkriveno je i kako joj ne radi desno plućno krilo te je upućena na rendgen koji je čekala još dva tjedna, a nalaz potom još tjedan dana.

Nakon toga joj je dijagnosticiran rak pluća te su joj liječnici rekli da ima još samo šest mjeseci života.

– Mislim da je liječnik COVID koristio kao izliku da ne primi moju majku. I prije ''lockdowna'' bilo je teško dobiti termin. Da je primio moju majku nakon prvog poziva, vjerojatno bi bio drukčiji ishod, no u ovom trenutku rak se jako proširio. Možda ne bi ni tada imala bolju prognozu, no možda bismo imali više vremena s njom – rekla je kći Marina Sendall.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar abakus
abakus
10:51 09.10.2020.

Državu bi zbog ovoga svakako trebalo tužiti, kao i magarca od liječnika koji je ženu pregledavao telefonski, ali prije svega bi trebalo tužiti medije. Zbog njihovog pumpanja panike i zazivanja stalno sve gorih mjera ta će žena, i mnogi drugi, umrijeti. Mediji su ubojice ljudi u ovom koronaludilu.

FA
fajlpz
11:11 09.10.2020.

Biće toga još.

DA
damascus
10:36 09.10.2020.

NIje nepoznato da zdravstveni sustav danas u uvjetima korone radi sa 30 %, a znamo što to znači kada i prije niste mogli doći bez višemjesečnih čekanja do liječnika specijaliste. Liječnici, pogotovo obiteljske medicije primaju puneplaće a rade sa bitnoitno smanjnenim kapacitetom. Nije fer.Ili neka rade ili nekia im se smanje plaće. Naravno ne onima koji rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije