Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medalja Ladislav Rakovac

Liječnički zbor odlikovat će Beroša, Markotić, Capaka i Grbu-Bujević

Nacionalni stožer civilne zaštite
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
05.05.2020.
u 16:01

Javna priznanja i odličja HLZ-a društvena su priznanja što ih HLZ dodjeljuje zbog osobitog doprinosa za HLZ kao i za Republiku Hrvatsku - objasnio je prof. . Željko Krznarić, predsjednik HLZ-a

Hrvatski liječnički zbor odlikovat će odličjem i medaljom "Ladislav Rakovac" liječnike iz Nacionalnog stožera civilne zaštite RH za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze COVID-19 i očuvanju zdravlja naroda, te postignute posebne rezultate u razvoju zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj.

Odlikovat će se ministar zdravstva izv.prof.dr.sc. Vili Beroš, dr.med., ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc.dr.sc. Krunoslav Capak, dr.med., ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med. i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, dr.med.

>> VIDEO Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

- Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uvažene kolegice i kolege zaslužili su visoko priznanje Hrvatskog liječničkog zbora. Javna priznanja i odličja HLZ-a društvena su priznanja što ih HLZ dodjeljuje zbog osobitog doprinosa za HLZ kao i za Republiku Hrvatsku, posebno u razvoju zdravstva i medicine u organizacijskom, stručnom i znanstvenom pogledu - objasnio je prof. . Željko Krznarić, predsjednik HLZ-a. 

Inače, Ladislav Rakovac predsjedavao je Sborom liečnika kraljevina Hrvatske i Slavonije od 9. kolovoza 1880. do 15. srpnja 1882. godine i od 30. siječnja 1893. do 14. travnja 1906. godine, kojem je postao počasnim članom još za predsjedničkog mandata. Za njegova mandata Zbor je doveo na visoku razinu. Hrvatski liječnički zbor je zato u čast njemu nazvalo odličje koje se dodjeljuje članovima HLZ-a za posebno aktivan rad u HLZ-u te za utvrđeni doprinos unapređenju rada HLZ-a u stručnom, znanstvenom ili organizacijskom pogledu i koji je najmanje 25 godina neprekidno član HLZ-a, osim u izuzetnim slučajevima naročito značajnog doprinosa HLZ-u, medicinskoj struci i znanosti.

Komentara 1

Avatar SharonGP86
SharonGP86
18:05 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije