Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv Zakona

Liječnici: Zastupnici, zaustavite urušavanje zdravstvenog sustava!

Minigo
Davor Višnjić/PIXSELL
08.07.2014.
u 18:01

"Tim prijedlogom zakona se isključuje liječnike kao nositelje zdravstvenog sustava iz socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja."

Predstavnici liječničkih organizacija dale su podršku Hrvatskom liječničkom sindikatu u protivljenju Zakonu o reprezentativnosti koji će se sutra naći pred Saborom.

U pismu kojeg potpisuju predsjednik Hrvatske liječničke komore, prim.dr. Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof.dr.sc. Željko Krznarić, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine dr. Ines Balint i predsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika mr.sc. Trpimir Goluža stoji da se tim prijedlogom zakona "isključuje liječnike kao nositelje zdravstvenog sustava iz socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja".

"Kolektivni ugovor, odnosno strukovni kolektivni ugovor liječnika u Hrvatskoj je legitimno i održivo rješenje prihvatljivo svim liječničkim udrugama potpisnicima ove zajedničke izjave. Stoga bezrezervno podržavamo zahtjev Hrvatskoj liječničkog sindikata da se sva pitanja statusnih i materijalnih prava liječnika rješavaju kroz strukovni kolektivni ugovor", stoji u izjavi. Naglašavaju da "odgovorni ljudi razboritim odlukama" uz uvažavanje važnosti i specifičnosti liječničke profesije, "donošenjem kvalitetnog Zakona o reprezentativnosti mogu zaustaviti urušavanje zdravstvenog sustava i zdravlja cjelokupnog stanovništva Hrvatske".

>>Belobrajić Čahut: Otkud Anici Prašnjak da medicinske sestre obračunavaju plaću?

Komentara 8

NV
novo vriijeme
18:40 08.07.2014.

Još se nismo riješili Rajka Ostojića i mraka koji je dozvolio da padne na zdravstvao. Gdje to u svijetu kolektivni ugovor za liječnike potpisuju sestre , samo je to u Hrvatskoj postpisala crvenperka i sada bi ga oni ozakonili. Kakva sramota, doista iz petnih žila se trude iskorijeniti liječnike hrvate i hrvatske građane koji žive stoljećima na našem tlu. Takav genocid zdravstvene inteligencije nije provela još niti jedna zemlja na u europi, znam da je u Kambođi pobijeno tisuće pismenih pa me to podsjeća na Kambodžu .

NV
novo vriijeme
19:07 08.07.2014.

Evo prilike za žestoki nastup HDZ -ovog podpredsjednika Sabora akademika Renera, da li je i on za genocid hrvatskih liječnika ili će se žestoko obrušiti na taj zakon kao što je bio žestok kada je bio u pitanju zbrkani zakonn o istospolnim zajednicama. Neka sada pokaže rodoljublje.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
21:24 08.07.2014.

Treba li se napokon donijeti dugoročna strategija razvoja zdravstvenog sustava? Hoćemo li doživjeti da jedan ministar završi svoj mandat pa drugi dođe i nastavi raditi ono što je prvi započeo. Svjedoci smo da ista politička opcija imenuje jednog ministra a zatim drugog te da drugi poništava sve što je radio onaj prvi. Što onda očekivati kada na vlast dođe druga politička opcija? Ovakvim vođenjem zdravstveni sustav nema nikave budućnosti. Hoćemo li ikada postići konsenzus oko budućnosti našeg zdravstvenog sustava? Možemo li donijeti DUGOROČNU STRATEGIJU RAZVOJA ZDRAVSTVENOG SUSTAVA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije